Conceptul Mercedes-Benz AA Vision: un off-roader confortabil

Mercedes-Benz AA Vision Concept
,
1.74K 0

Mercedes-Benz a prezentat în 1996 la Salonul Auto de la Detroit conceptul Vision AA,  astfel luând naștere primul capitol din istoria SUV-urilor.

Conceptul AA Vision a fost descris de Mercedes-Benz ca un vehicul sport utilitar (SUV), iar lansarea pe pământ american nu a fost deloc o coincidență, întrucât America de Nord este cea mai mare piață din lume pentru vehiculele confortabile pentru off-road.

Așa cum probabil v-ați dat deja seama, conceptul AA Vision seamană foarte mult cu M-Class care a intrat în producție un an mai tarziu, adică în 1997. AA este prescurtarea de la ”All Activity”, iar Mercedes-Benz a vrut să creeze un vehicul capabil să îndeplinească o gamă largă de sarcini.

mercedes_benz_aa_vision_concept_mercedesblog_01

AA Vision trebuia sa fie în elementul lui pe șosea sau în off-road, în oraș sau în afara acestuia. Așadar, vehiculul rezultat a fost opera unei echipe mixte din Germania și din Statele Unite ale Americii, el îndepărtându-se de stilul clasic denumit „two-box” design, ce caracteriza SUV-urile anterioare.

Partea frontală era distinctivă și de ultimă generație, datorită cu farurilor integrate și steaua în trei colțuri Mercedes-Benz destul de proeminentă, specifică Mercedes-Benz. În acelasi timp, arcurile roților ieșite în afară confereau conceptului AA Vision o ținută impunătoare și o imagine agresivă.

O trăsătură important era elementul practic, astfel conceptul AA Vision oferea un sistem de tip „rack” pentru transportarea bicicletelor, a plăcilor de surf sau a snowboard-urile, plus o bara de protecție spate și un cârlig de remorcare retractabil.

mercedes_benz_aa_vision_concept_mercedesblog_03

Cu toate acestea, prototipul dispunea și de alte nouătăți care meritau să fie cunoscute. În afară de interiorul ce oferea posibilități de configurare flexibile, se mai adăugau și cele două trape, sistemul de navigație și sistemul hands-free pentru telefon. Conceptul AA Vision a fost dotat cu tracțiune integrală contolată electronic, sistem ce a fost introdus pe modelul M-Class (W163) sub numele de 4ETS.

Așa cum probabil știți deja, sistemul identifica roata sau roțile care pierdeau aderență și transfera puterea acestora celorlalte roți, menținând astfel o tracțiune optimă. Adăugați și suspensia independentă pe toate cele patru roți și obțineți un confort ideal în timp călătoriei.

 

Comentati?

Your email address will not be published.