Felix Rosenqvist a câștigat Macau GP folosind motoare Mercedes

,
1.3K 0

Felix Rosenqvist și-a asigurat victoria duminică, 16 noiembrie 2014, Macau GP, etapa cu numărul 61. Coechipierul său, Lucas Auer s-a clasat pe locul do. Cinci șoferi ce au folosit motoare Mercedes s-au clasat în primii șase.

După ce a câștgat o victorie și a urcat de două ori pe podium, Rosenqvist a terminat în P8 în Campionatul European de Formula 3 de anul acesta.

Aceasta este cea de-a șasea victorie pentru un pilot care a folosit un motor Mercedes-Benz pe faimosul circuit de strada de la Macau, dar și prima victorie pentru un motor Mercedes-Benz de Formula 3. Mercedes-Benz 414 F3 este bazat pe reguli complet diferite pentru motoare care au intrat în folosință în acest sezon. F3 414 este un model elegant de curse în patru cilindri, cu o cilindree de maximum 2 litri și injecție directă. Motorul produce peste 200 de CP, iar unitatea a fost dezvoltată de partenerul Mercedes-Benz de motorsport – HWA AG, așa cum s-a întâmplat și în cazul predecesorului său.

Macau GP este cunoscută drept una dintre cele mai prestigioase curse ale anului. Evenimentul se desfășoară încă din 1954 pe circuitul de stradă Guia, iar din 1983 se desfășoară conform regulilor stabilite de Formula 3. Printre câștigătorii Marelui Premiu de Formula 3 de la Macau s-au numărat: legenda de Formula 1 Aryton Senna (1983), campionul mondial necontestat, Michael Schumacher (1990) și foștii piloți Mercedes-Benz de DTM David Coulthard (1991) și Ralf Schumacher (1995).

Mercedes-Benz are o tradiție îndelungată când vine vorba de aducerea piloților juniori în motorsport. Cât timp au concurat în Formula 3, piloți  precum: campionul de Formula 1 și pilotul MERCEDES AMG PETRONAS Lewis Hamilton, cvadruplu campion mondial Sebastian Vettel și Pascal Wehrlein, cel mai tânăr pilot într-o cursa de DTM din istorie, , toți aceștia au folosit motoare Mercedes-Benz.

În trecut, Alexandre Prémat (2004), Lucas di Grassi (2005), Miki Conway (2006), Daniel Juncadella (2012) și Alex Lynn (2013) au câștigat etape la Macau, folosind motoare Mercedes-Benz pentru Formula 3.

Felix Rosenqvist: ”Macau GP este unul dintre cele mai importante momente ale sezonului pentru un pilot de Formula 3, iar acest victorie prestigioasă nu poate decât să mă bucure. Este incredibil. Țin să mulțumesc echipei mele pentru munca depusă în pregătirea mașinii pentru acest circuit extrem de solicitant. De asemenea, vreau să le mulțumesc și celor de la Mercedes-Benz. Această victorie nu ar fi fost posibilă fără ei.”

Toto Wolff, șeful Mercedes-Benz Motorsport: ”Felicitări lui Felix Rosenqvist pentru câștigarea Marelu Premiu la Macau. Circuitul de la Guia este unul dintre cele mai solicitante circuite de stradă din lume. Pilotul trebuie să se concentreze cât poate de mult. Nu încape loc de greșeli. Felix s-a ridicat la nivelul provocării și este un câștigătorul uneia dintre cele mai faimoase curse de Formula 3 de anul aceasta. În trecut, mulți piloți s-au ”călit” pe străzile din Macau. Sper ca, în viitor, Felix să poată repeta succesul celorlalți câștigători Mercedes-Benz.

 

Comentati?

Your email address will not be published.