Ambarcațiuni Cigarette corespondente cu modele Mercedes-Benz AMG

,
1.64K 0

Colaborarea dintre AMG şi constructorul de ambarcaţiuni Cigarette a ajuns la un nivel superior, cuprinzând acum o întreagă serie de modele corespondente cu performantele automobile produse de Mercedes-Benz AMG.

Cigarette AMG Electric Drive 

Cigarette se adresează celor ce vor performanţa fără compromisuri pe ape aşa cum Mercedes-Benz AMG celor ce vor să fie cei mai rapizi pe şosele. Acestea au fost premizele de la care încă din 2010 s-a născut o colaborare între cei doi constructori. Tehnologia evoluează şi ambele companii privesc spre viitor. Colaborarea a ajuns la un nivel superior odată cu lansarea Cigarette AMG Electric Drive, ambarcaţiune la care a lucrat în premieră şi echipa de dezvoltare
AMG pentru a adapta sistemele de propulsie SLS Electric Drive pentru industria marină, rezultând astfel cea mai puternică ambarcaţiune de viteză propulsată electric.

Odată cu lansarea lui SLS AMG Electric Drive, Mercedes-Benz AMG intră într-o nouă eră: cea în care automobilele super sport cu tehnologii importate din Formula 1 nu emit noxe local. Prin transferul principalelor componente cum ar fi motoarele electrice, eletronica de putere, bateriile de mare voltaj, sistemul de transmisie AMG Powertrain Controller (APC), sistemul de încărcare etc. s-a născut cea mai puternică ambarcaţiune electrică: Cigarette AMG Electric Drive.

Bazată pe structura deja testată a modelului 38 Top Gun, noul model vrea să le ofere pasionaţilor o alternativă orientată spre viitor a ambarcaţiunilor de mare putere. Cu o lungime de 11,6 m şi o lăţime de 2,6 m 38 Top Gun este recunoscută ca una dintre cele mai reuşite ambarcaţiuni proiectate de Cigarette Racing vreodată. Vizual, cele două vehicule se aseamănă în special prin vopseaua mată “AMG electricbeam magno”, ce poate fi întâlnită exclusiv în aceste două cazuri, dar şi prin alte elemente specifice de design.

Performanţa electrică

Asemănător cu ambarcaţiunile cu motoare cu ardere internă, ambarcaţiunea are două propulsoare montate simetric în partea din spate, către extremităţi. Fiecare dintre cele două propulsoare are înglobate 6 motoare electrice sincronizate ce dezvoltă o putere de 185 CP şi un cuplu de 250 Nm fiecare. Astfel, ambarcaţiunea oferă o putere maximă de 2.220 CP şi un cuplu de 3.000 Nm. Sistemul electric de transmisie a fost gândit special pentru integrarea în vehicule de mare performanţă. Cele 12 motoare electrice şi două transmisii au putut fi pozitionate cât mai în spate posibil şi montate extreme de jos faţă de barcă. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu bateriile de mare voltaj. Acest lucru aduce cu el avanatajul unui centru de greutate coborât şi o distribuţie echilibrată a maselor, ce favorizează o manevrabilitate superioară în ciuda greutăţii superioare faţă de modelul propulsat prin combustie.

Mercedes-Benz Cigarette Boat AMG Electric Drive 2013

Stilul specific AMG, minimalist, dar agresiv, şi performanţele ce ies în evidenţă a fost implementat pe o gamă mai largă de ambarcaţiuni Cigarette.

Un model care iese în evidenţă este recent lansatul 42 Huntress ce vrea să fie o analogie marină la monstrul de pe uscat Mercedes-Benz G63 AMG. Ambarcaţiunea a fost realizată ca o ambarcaţiune de agrement de mare viteză. Carena inspirată de la modelele de curse ajută la atingerea unor viteze ameţitoare în timp ce interiorul este unul spaţios şi luminos. Este prima ambarcaţiune certificată pentru a avea instalate cinci propulsoare Mercury. Disponibilă în varianta cu patru sau cinci propulsoare Mercury 300 Verados sau cu Mercury Racing 350 Verados ambarcaţiunea oferă o putere pe care te poţi baza oricând. Carena în formă de V ascuţit în două trepte face ca ambarcaţiunea să meargă lin pe ape în timp ce structura uşoară, din materiale compozite, a fost îmbunătăţită pentru a coborî centrul de greutate. Toate aceste inovaţii au fost făcute pentru ca ambarcaţiunea să poată fi manevrată cu o deosebită uşurinţă.

Noul model Cigarette are spre deosebire de alte modele, la puntea inferioară o înălţime de peste 2,2 m ceea ce oferă o libertate excelentă de mişcare. Toate detaliile au fost făcute pentru ca ambarcaţiunea să pară dintr-o categorie superioară. Accesul pe barcă se face printr-o scară retractabilă, iar configuraţia ce permite să te plimbi în jurul cabinei dă un sentiment de yacht mare. Noul post de pilotaj oferă o vizibilitate excelentă, structura superioară fiind contruită dintrun aliaj compozit de aluminiu. Toate elementele de design ale ambarcaţiunii Huntress au fost combinate pentru a crea o ambarcaţiune ce combină viteza, tehnologia şi spaţiul cu aspect impunător. La fel cum face un Mercedes G63 AMG pe şosele. Consola de control şi postul de conducere au fost proiectate ergonomic şi confortabil, iar canapelele din spatele acestuia pot fi unite şi rabatate hidraulic pentru a crea o zonă de plajă.

Mercedes-Benz Cigarette Boat AMG Electric Drive 2013

Planșa de bord este una foarte modernă, finisată cu aluminiu mat şi cu toate comenzile grupate intuitiv. Aceasta poate fi echipată cu trei ecrane GPS Garmin de 15” şi cu patru Garmin Digital Marine Instrument Display folosite pentru a arăta datele legate de funcţionarea motoarelor. Huntress este o ambarcaţiune cu o statură impunătoare, lăţimea mare, puntea nouă, postul de comandă şi cabina spaţioasă arată pătrunderea Cigarette într-o nouă categorie de ambarcaţiuni. Asocierea cu AMG îi dă un plus de rafinament, finisajele şi stilul specific constructorului german venind excelent pe ambarcaţiune.

Colaborarea dintre cele două companii este una extrem de fructuoasă, până acum existând patru modele Cigarette ce poartă însemnele AMG:

46 inspired by AMG, ce omagiază SLS AMG

Mercedes-Benz Cigarette Boat 50 AMG 2013

– 42 Huntress ce vrea să fie un SUV de mare performanţă pe ape aşa cum este G 63 AMG

– Cigarette AMG Electric Drive despre care am vorbit la începutul articolului

Mercedes-Benz Cigarette Boat AMG Electric Drive 2013

– noul 50 AMG Black Series ce are ca model corespondent în gama AMG puternicul C 63 AMG Black Series, un automobil care a renunţat la orice urmă de confort pentru a livra performanţă pură.

Mercedes-Benz Cigarette Boat 50 AMG & C 63 AMG Black Series 2013

Comentati?

Your email address will not be published.