CNDC Silverstone: Virtual Racing Romania dă tonul în noul campionat

Mercedes AMG GT3
,
2.16K 0

Chiar dacă pe circuitele reale este liniște, scena virtuală este în efervescență. Acest lucru se oglindește și în țara noastră, unde a apărut o nouă serie de profil, cu o mediatizare remarcabilă încă din primul moment. Virtual Racing Romania au anunțat culoarea învingătorilor chiar de la început, reușind să-și adjudece o manșă la general și patru victorii la categorii, conducând ostilitățile în 85% din tururi.

Campionatul Național Digital de Circuit și-a consumat debutul în Marea Britanie, pe traseul de Grand Prix de la Silverstone, acolo unde în urmă cu 70 de ani începea și istoria Campionatului Mondial de Formula 1. După ritmul bun etalat în precalificări, grila a prins culoare odată cu scurta, dar intensa ședință de calificări de 10 minute în care albastrul s-a văzut bine în top 10: Cristian Moisescu a plasat mașina #525 în prima linie, Bogdan Moldovan în linia a doua, iar Alex Mirea în cea de-a cincea. Cu Mihnea Georgescu pe 12 și Victor Taraș pe 16, toți cei cinci componenți ai Virtual Racing Romania sperau la puncte.

Cursa 1

Experiența bogată a lui Moisescu s-a văzut încă de la stingerea semafoarelor, când a demarat mai bine decât polemanul Claudiu Clima și a preluat conducerea. Duelul celor doi veterani ai sim racing-ului românesc a fost deosebit de intens, până când presiunea și-a spus cuvântul și l-a împins pe Clima la o eroare care a securizat victoria lui Moisescu. Triumful a fost total pentru VRR, Mirea ajudecându-și prima poziție la categoria racers, iar Taraș fiind învingător în clasamentul juniorilor. Bogdan Moldovan a completat un trio al echipei pe locurile 10-11-12, reușind să strângă puncte ce i-au fost inaccesibile de această dată lui Georgescu, prins în plutonul compact după start.

Cursa 2

Clasarea pe crucialul loc 10 în manșa anterioară i-a permis lui Alex Mirea să plece din pole position pe grila inversată, acesta fiind în măsură să-și apere avantajul la start. Chiar dacă presiunea se intensifica din spate, ghinionul unei probleme software l-a privat pe reprezentatul Virtual Racing Romania de un succes când mai erau doar 9 minute din cursă, lăsând calea deschisă pentru un top 10 integral al reprezentanților categoriei eSports. Dramatică a fost și problema lui Moisescu, privat de puncte importante în urma unui contact cu Manițiu în primul viraj. Adversarii au profitat, iar restul echipei a ieșit la rampă și s-a consolat cu prestația solidă a lui Bogdan Moldovan, clasat al cincilea, urmat de Mihnea Georgescu pe 10. Victor Taraș a completat dublul succes la juniori, sosind pe 11 la general.

Per total, cu o victorie la general și 4 din 6 succese la categorii, Virtual Racing Romania ocupă prima poziție în clasamentul echipelor cu 104 puncte, la 28 de unități în fața celor mai apropiați rivali.

Rezultate&clasament

  1. Cristian Moisescu 26p – P1 și P12 general, P1 și P11 eSports
  2. Bogdan Moldovan 15p – P12 și P5 general, P10 și P5 eSports
  3. Victor Taraș 10p – P11 și P11 general, P1 și P1 juniori
  4. Alex Mirea 6p – P10 și DNF general, P1 și P4 racers
  5. Mihnea Georgescu 6p – P23 și P10 general, P17 și P10 eSportsAlex Mirea ocupă poziția a doua în clasamentul categoriei racers, la 2 puncte în spate.

Victor Taraș este lider cu 6 puncte avans în ierarhia rezervată juniorilor (maximum 16 ani).

Cristian Moisescu este al patrulea în clasamentul eSports, la 5 puncte de prima poziție.

Următoarea etapă a CNDC va avea loc vineri pe Red Bull Ring, începând cu ora 23:00, în direct pe PRO X. Precalificările au început deja și orice pasionat este așteptat să-i întâlnească pe componenții Virtual Racing Romania pe cele două servere dedicate, înscrierile în campionat fiind în continuare deschise.

Comentati?

Your email address will not be published.