Discuții privind un nou contract pentru Lewis Hamilton

Formula 1
,
1.41K 0

Conform Motorsport.com, Toto Wolff, președintele Mercedes Formula 1, intenționează să discute cât mai curând posibil cu Lewis Hamilton pentru înnoirea contractului său. Scopul acestor discuții este, evident, păstrarea ambilor piloți de F1, Lewis Hamilton și Nico Rosberg.

La începutul acestui an Nico Rosberg a semnat extinderea contractului, spre deosebire de Hamilton, al cărui contract va expira la finalul anului viitor, ceea ce înseamnă că anul 2015 este asigurat. Aceasta este o sabie cu două tăișuri, pentru că lipsa unui nou contract poate semnifica și faptul că Lewis Hamilton nu mai este un membru atât de valoros pentru echipa Mercedes, la care se adaugă rivalitatea constantă dintre Hamilton și Rosberg, ce ar putea duce la plecarea lui Hamilton de la Mercedes. Mai mult decât atât, Lewis Hamilton este favoritul la câștigarea premiului cel mare de la Abu Dhabi.

_M144759

Toto Wolff a explicat problema contractului la emisiunea austriacă „Sport am Sonntag”, citat de Motorsport.com: „Nu este intenția noastră să ne confruntăm cu o situație în care, într-un singur an să fie nevoie să umplem două locuri libere. În ceea ce îl privește pe Lewis, contractul prevede încă un an la echipă, iar în vară am purtat discuții cu privire la extinderea contractului. Am ajuns la un acord, acela că ne dorim să continuăm colaborarea, dar în același timp am decis că deocamdată nu este momentul potrivit pentru noi discuții.”

Mai mult decât atât, el a explicat că cei doi se vor întâlni săptămâna aceasta la Abu Dhabi pentru a discuta mai multe despre posibilitatea unei extinderii de contract.

Așa cum era de așteptat, Toto Wolff a evitat un răspuns direct când a fost întrebat care dintre cei doi piloți este preferatul său, spunând că „Matematic vorbind, Lewis este în avantaj, dar noi ne dorim să fim neutri.”

Comentati?

Your email address will not be published.