Fostul inginer de la Ferrari James Allison se mută la Mercedes

,
1.34K 0

Fostul director tehnic de la Ferrari James Allison s-a mutat la Mercedes-AMG PETRONAS. Inginerul britanic s-a despărțit de italieni după moartea soției și revine acum în Formula 1 la echipa rivală.

Începând cu 1 martie, James Allison va prelua postul lăsat liber după plecarea lui Paddy Lowe, fostul director tehnic de la Mercedes, care a trecut la Williams la sfârșitul anului trecut.

James Allison vine cu un palmares impresionant în Formula 1, după ce a cucerit titluri și cu Ferrari, și cu Renault, echipa în cadrul cărora a deținut posture de conducere.

“Sunt fericit să revin la muncă după o perioadă în care am stat departe de acest sport. Este o onoare uriașă pentru mine să primesc încrederea unei echipe care a avut un parcurs spectaculos în ultimele trei sezoane. Abia aștept să îmi intru în rol și să ajut Mercedes să devină o echipă și mai puternică în anii viitori”, spune Allison.

Britanicul îl va avea ca șef direct pe managerul Toto Wolff, cel care l-a convins pe James Allison să revină în Formula 1:

“Nu a fost o misiune ușoară să găsesc personajul potrivit pentru a aduce un plus de forță în echipa noastră de ingineri, pentru a le da spațiu membrilor tineri să se dezvolte și să vină cu propria viziune în acest proiect. James este un inginer inteligent. Cred că am găsit persoana potrivită pentru echipa noastră”, declară Toto Wolff.

Comentati?

Your email address will not be published.