Bahrain F1: Hamilton câștigă, Raikkonen termină pe locul doi

,
1.43K 0

 Lewis Hamilton fructifică avantajul de a pleca din pole și se distanțează în clasamentul general. Kimi Raikkonen trece de Rosberg în momentele finale ale cursei și își adjudecă poziția a doua.

Startul cursei avea să prefațeze lupta ce urma să se desfășoare la vârf. Hamilton își apără poziția în fața lui Vettel, în vreme ce Rosberg adoptă o trasă ce îi permite lui Raikkonen să urce pe 3. Într-o revenire de moment, Nico își reamintește că locul sau ar trebui să fie alături de Hamilton și adoptă un stil de pilotaj foarte incisiv. Cei doi piloți Ferrari nu reușesc să își apere pozitiiile și se văd depășiți în primul viraj.

Totuși, Scuderia nu avea de gând să cedeze atât de ușor. Vettel oprește la boxe mai rapid în încercarea de a-i suprinde pe cei de la Mercedes. Pneurile soft își fac treaba și Rosberg este aruncat pe 3 după ce schimbă la rândul lui anvelopele. După numai câteva turururi, acesta dovedește că are un ritm superior și trece de Vettel cu ajutorul DRS-ului. Ferrari repetă strategia și cu ocazia celui de al doilea schimb, dar de această dată Seb greșește în ultimul viraj și avariază aripa față. Germanul este nevoit să între la pituri pentru a schimba botul mașinii sale și se vede aruncat pe 5, în spatele lui Bottas.

start

De aici înainte, este momentul lui Kimi să strălucească. După ce a schimbat strategia rulând cu pneurile medii în cel de-al doilea stint, Raikkonen montează softurile pe final și atacă pozițiile fruntașe.  Finlandezul recuperează cele 13 secunde ce îl despărțeau de Rosberg, profită de o ieșire largă a acestuia în primul viraj și își adjudeca locul 2. Situația putea sta și mai bine pentru el, date fiind probleme sistemului de frânare ale celor două monoposturi Mercedes. Dacă Rosberg nu a putut face față atacului din virajul 1, Hamilton a trebuit să reducă ritmul în ultimul tur datoria unei defecțiuni a sistemului Brake by Wire. Încă două tururi și lucrurile puteau sta altfel.

Vettel nu reușește să treacă de Bottas și încheie cursa pe 5, după o zi marcată de greșeli personale ce l-au scos din lupta pentru podium. Momentele spectaculoase ale finalului de cursă au fost completate cu finish-ul în nori de fum a lui Daniel Ricciardo. Propulsorul său cedează încă o data, dar de data această și-a ales măcar un moment potrivit, permițându-I australianului să termine pe 6. Romain Grosjean reușește să se adune puncte pentru a două oară consecutiv și se clasează pe 7, în fața lui Sergio Perez.

poza 2

Plecat de pe 17, Kvyat face o cursă excelentă și încheie pe 9, în vreme ce Massa ia ultimul punct pus în joc. Fernando Alonso reușește cea mai bună performanță a celor de la Mclaren în acest sezon, locul 11, confirmând astfel progeresele făcute de echipa din Woking. În urma sa termină cursa Felipe Nasr și Nico Hulkenberg, în vreme ce Marcus Ericsson se clasează pe 13. Suedezul se lupta pentru o poziție în top 10, dar speranțele sale au fost năruite după un pit-stop în care a pierdut 20 de secunde din cauza unei erori a mecanicului ce trebuia sa ataşeze una din roţi. Maldonado a pierdut la rândul sau timp la boxe datorită supraîncălzirii frânelor și s-a plasat pe 15, în spatele lui Ericsson.

Clasamentul este încheiat ca de obicei de cele două monoposturi Manor cu Will Stevens pe 16 și Roberto Mehri pe 17.  În secțiunea rezervată abandonurilor îi consemnăm pe ambii piloți Torro Rosso. Atât Sainz cât și Verstappen au încheiat cursa prematur în urmă unor defecțiuni de ordin tehnic.

Formula 1 face o pauză de trei saptamani înaintea revenirii pe circuitele din Europa. Urmatoarea etapă va avea loc la Barcelona intre 8-10 Mai.

Clasament cursa:

PosDriverTeamCarGap
1Lewis HamiltonMercedes AMG Petronas F1 TeamMercedes1h35m05.809s
2Kimi RaikkonenScuderia FerrariFerrari3.380s
3Nico RosbergMercedes AMG Petronas F1 TeamMercedes6.033s
4Valtteri BottasWilliams Martini RacingWilliams/Mercedes42.957s
5Sebastian VettelScuderia FerrariFerrari43.989s
6Daniel RicciardoInfiniti Red Bull RacingRed Bull/Renault1m01.751s
7Romain GrosjeanLotus F1 TeamLotus/Mercedes1m24.763s
8Sergio PerezSahara Force India F1 TeamForce India/Mercedes1 Lap
9Daniil KvyatInfiniti Red Bull RacingRed Bull/Renault1 Lap
10Felipe MassaWilliams Martini RacingWilliams/Mercedes1 Lap
11Fernando AlonsoMcLaren HondaMcLaren/Honda1 Lap
12Felipe NasrSauber F1 TeamSauber/Ferrari1 Lap
13Nico HulkenbergSahara Force India F1 TeamForce India/Mercedes1 Lap
14Marcus EricssonSauber F1 TeamSauber/Ferrari1 Lap
15Pastor MaldonadoLotus F1 TeamLotus/Mercedes1 Lap
16Will StevensManor Marussia F1 TeamMarussia/Ferrari2 Laps
17Roberto MerhiManor Marussia F1 TeamMarussia/Ferrari3 Laps
-Max VerstappenScuderia Toro RossoToro Rosso/RenaultRetirement
-Carlos SainzScuderia Toro RossoToro Rosso/RenaultRetirement
-Jenson ButtonMcLaren HondaMcLaren/HondaNot started

Clasament general piloti:

PosDriverPoints
1Lewis Hamilton93
2Nico Rosberg66
3Sebastian Vettel65
4Kimi Raikkonen42
5Felipe Massa31
6Valtteri Bottas30
7Daniel Ricciardo19
8Felipe Nasr14
9Romain Grosjean12
10Nico Hulkenberg6
11Max Verstappen6
12Carlos Sainz6
13Sergio Perez5
14Marcus Ericsson5
15Daniil Kvyat4
16Fernando Alonso0
17Jenson Button0
18Roberto Merhi0
19Will Stevens0
20Pastor Maldonado0

Clasament general constructori:

PosConstructorPoints
1Mercedes159
2Ferrari107
3Williams/Mercedes61
4Red Bull/Renault23
5Sauber/Ferrari19
6Lotus/Mercedes12
7Toro Rosso/Renault12
8Force India/Mercedes11
9McLaren/Honda0
10Marussia/Ferrari0

Comentati?

Your email address will not be published.