Ambarcațiunea 50’ Marauder AMG Cigarette Racing, inspirată de Mercedes-AMG GT R

,
1.04K 0

Mercedes-AMG și Cigarette Racing aniversează 10 ani de colaborare prin lansarea ambarcațiunii 50’ Marauder AMG 2017, inspirată de Mercedes-AMG GT R. Aceasta a fost dezvăluită la International Boat Show de la Miami.

Pentru partea de design, Cigarette Racing Team l-a înrolat pe Gorden Wagener, șeful departamentului de Design de la Daimler AG, pentru a face schema de culori și detalii. Inserțiile din scaunele de la interior au fost realizate de către AMG Performance Studio, urmând un model geometric unic impresionant. Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a companiei Mercedes-AMG și pentru a aniversa 10 ani de parteneriat cu Cigarette Racing Team, un logo special a fost dezvoltat, acesta fiind redat din plin pe prova vasului.

Detaliile realizate cu vopseaua specială Green Hell Magno pe corpul ambarcațiunii face aluzie la Mercedes-AMG GT R și la celebrul “North Loop” de pe circuitul de la Nurburgring, acolo unde GT R a obținut un uluitor timp pe tur: 7:10.92. Niciun alt Mercedes-AMG de serie nu a mai fost dotat vreodată cu atâta tehnologie de competeție. Conceptul cu motor lucrat manunal, amplasat transversal în partea mediană, o unitate AMG V8 biturbo de 4.0 litri cotată la o putere de 577 CP, o suspensie modificată semnificativ, aerodinamică nouă și o construcție ușoară inteligentă au pus bazele pentru o experiență deosebit de dinamică la volan. În plus, inconfundabila grilă AMG Panamericana și-a sărbătorit apariția pe un model de serie odată cu lansarea lui Mercedes-AMG GT R, venind cu 15 lamele verticale cromate inspirate de înfățișarea noii mașini de curse AMG GT3 și de Mercedes-Benz 300 SL, care s-a impus în legendara cursă stradală Panamericana din Mexic, în 1952.

Miami International Boat Show: Zehn Jahre Kooperation Mercedes-AMG und Cigarette Racing: Premiere für das Rennboot „2017 50’ Marauder AMG“ - inspiriert vom Mercedes-AMG GT R

Concepută pentru viteze mari și benficiind de o dinamică superioară, fibra de carbon a fost folosită în mare măsură în structura vasului 50’ Marauder AMG 2017, pentru a-i reduce geutatea cu peste 590 de kilograme. În plus, puntea, cabina și consolele au fost dezvoltate folosind tehnici avansate de laminare și sunt construite în totalitate din fibră de carbon cu nucleul realizat din spumă. Compartimentul motorului este, de asemenea, construit complet din fibră de carbon, integrând tehnologia infuziei în vid pentru procesul de construcție. Configurația sportivă a cabinei urmează stilul sporturilor cu motor și chiar și s-a luat în considerare chiar și o reducere a greutății sistemului electric, pentru a optimiza performanța.

Cigarette Racing Team 2017 50’ Marauder AMG este propulsat de un set de motoare Mercury Racing 1550/1350 QC4v (Quad Cam 4 Valve) și de unități M8, dezvoltând 3.100 CP. Aceste propulsoare sofisticate sunt motoare de calibrare duală, care permit operatorului să modifice nivelul de putere prin intermediul unui breloc electronic. Cheia RACE deblochează 1550 CP, care necesită combustibil folosit în competiții. Brelocul electronic Pleasure este folosit pentru operarea a 1.350 CP cu cifră octanică 91.

Miami International Boat Show: Zehn Jahre Kooperation Mercedes-AMG und Cigarette Racing: Premiere für das Rennboot „2017 50’ Marauder AMG“ - inspiriert vom Mercedes-AMG GT R

Mercedes-AMG și Cigarette Racing și-au început colaborarea în 2007, în principal pentru organizarea unor activități comune pentru clienți. Pe apă sau pe uscat, Mercedes-AMG și Cigarette Racing sunt unite prin interesul lor în a livra o performanță de top. La fel ca și omologul său super sport Mercedes-AMG, ambarcațiunile de viteză cu o lungime între 38’ și 50’ produse de specialiștii americani sunt printre cele mai rapide și mai exclusiviste mașinării din lume. Aceste vase prezintă elemente de calitate personalizate, lucrate manual pentru pasionați și sunt testate în cele mai dure condiții. Mercedes-AMG și Cigarette Racing au un ADN comun: ambele companii au obținut rezultate triumfătoare în competiții și încă se dedică acestei pasiuni.

Prețul pentru o astfel de ambarcațiune unică de la Cigarette Racing Team este disponibil la cerere.

Comentati?

Your email address will not be published.