Coșmar în Barcelona! Ambele monoposturi Mercedes ies din primul tur!

,
1.22K 0

Marele Premiu al Spaniei s-a încheiat chiar înainte de a începe pentru monoposturile și pentru piloții Mercedes-AMG PETRONAS. Pornind din prima linie a grilei de start, Lewis Hamilton și Nico Rosberg au ieșit din cursă după ce s-au acroșat.

Campionul mondial Lewis Hamilton, a fost cel care a țâșnit în frunte, după un start excelent. Dar milimetric în urma lui, Nico Rosberg a reușit să-l ajungă și chiar să-l depășească pe exterior în primul viraj. Hamilton s-a bătut să-și recupereze poziția, dar, Rosberg i-a închis exteriorul. Manevra l-a trimis pe britanic în décor, iar în mișcarea necontrolată a monopostului, l-a agățat și pe colegul rival, Rosberg.

Barcelona GP (2)

A fost momentul în care s-a desclanșat coșmarul pentru echipa Mercedes-AMG PETRONAS, ambele monoposturi fiind nevoiți să abandoneze încă din primul tur. Cei doi și-au cerut scuze față de echipă, dar au refuzat să-și asume responsabilitatea pentru coliziune.

“Eu trebuia să câștig această cursă – eram aici ca să o câștig, abia așteptam! Așa că pentru noi, să încheiem astfel în acea capcană de nisip – mai rău de atât nu se poate”, au fost primele cuvinte ale lui Rosberg după abandon.

Barcelona GP (10)

“Când m-am oprit, mi-a stat inima. Am avut un start bun, dar Rosberg m-a depășit pe exterior în primul viraj. Apoi, în virajul al treilea, a ratat setarea corectă. Există o singură setare pentru puterea maximă a motorului și, pur și simplu, nu a nimerit-o, ceea ce însemna că avea cam cu 135 kW mai puțin decât avea nevoie. Nu îmi voi asuma responsabilitatea, doar îmi cer scuze față de echipă. Și voi face tot ce depinde de mine pentru a evita astfel de situații pe viitor.”

În ciuda abandonului, Rosberg își păstrează poziția de lider în clasamentul general, iar Hamilton coboară pe locul 3, la 43 de puncte în urma colegului neamț.

Odată ce Mercedes-urile au ieșit de pe circuit, monoposturile Red Bull și Ferrari și-au făcut de cap în Barcelona. La doar 18 ani, Max Verstappen a obținut prima sa victorie în Formula 1, devenind astfel cel mai tânăr învingător din Marele Circ. Kimi Raikkonen l-a urmat la puțin peste o jumătate de secundă. Celălalt monopost Ferrari, cel pilotat de Sebastian Vettel, a trecut al treilea linia de sosire.

Comentati?

Your email address will not be published.