Marele Premiu al Ungariei – Săgeți argintii frânte

,
1.24K 0

A fost o zi grea pentru Săgețile Argintii în Marele Premiu al Ungariei. Valtteri Bottas a terminat al treilea, urmat de Lewis Hamilton. A fost o dublă Ferrari la Hungaroring, prima de la Michael Schumacher încoace. Sebastian Vettel a câștigat și și-a consolidat poziția de lider în clasamentul general, înainte de vacanța de 3 săptămâni.

Mercedes nu a avut replică după ce monoposturile Ferrari au obținut, în calificări, primele două poziții pe grilă. Așa că nemții au fost nevoiți să se mulțumească, în Ungaria, cu o singură poziție pe podium, cea ocupată de Valtteri Bottas, în fața lui Max Verstappen. Tânărul olandez a primit o penalizare de 10 secunde, pentru că l-a scos din cursă, încă din primul tur, pe colegul Daniel Ricciardo. Șeful Red Bull, Christian Horner, se gândește să-l expedieze pe Verstappen la Torro Rosso și să-l înlocuiască de urgență cu Daniil Kvyat.

Marele Premiu al Ungariei (2)

Mai puțin de o secundă a fost între primii doi piloți după cele 70 de tururi ale circuitului maghiar, într-o cursă în care Hamilton a pierdut teren în fața lui Bottas și Verstappen la start. Neamțul din frunte s-a plâns de probleme de direcție, iar Kimi Raikkonen a început să reducă distanța care îl despărțea de lider. Atunci când Hamilton a trecut la anvelope Pirelli soft nou-nouțe, lui Bottas i s-a cerut de la boxe să-l lase să treacă. “I-am cerut să se lase depășit de Lewis, pentru că Lewis se va revanșa”, a dezvăluit ulterior șeful Toto Wolff.

Marele Premiu al Ungariei (12)

Mercedes a avut de-a face și cu o problemă serioasă în ceea ce privește intercomunicația. Minute bune, cei de la pitwall nu au putut lua legătura cu piloții, nu au primit nicio informație de la centru, iar inginerii nu au făcut decât să urmărească la televizor cursa, ca telespectatorii de rând. Ceea ce se desfășura în fața ochilor lor, a fost o cursă pe cinste, pentru că Lewis Hamilton a început cursa de recuperare a terenului pierdut. S-a apropiat de Raikkonen tur după tur și a pus presiune pe ambii piloți Ferrari. Distanța dintre el și Vettel ajunsese la numai 1,7 secunde în turul 54, dar nu a putut ține pasul. Bottas i-a amenințat poziția lui Verstappen, care a trecut în frunte atunci când Raikkonen a trecut pe la boxe, în turul 34. Ulterior, olandezul a fost nevoit să-și ispășească penalizarea de 10 secunde pentru gestul din virajul al 2-lea din primul tur. Verstappen s-a întors pe circuit în spatele celui de-al doilea monopost Mercedes.

Marele Premiu al Ungariei (13)

Către final, Mercedes și-a ținut promisiunea față de Bottas și i-a cerut lui Hamilton să-i cedeze poziția pe podium, iar finlandezul a trecut linia de sosire la 11 secunde în urma liderului Vettel.

Victoria îl duce pe neamț la 202 puncte, în timp ce Hamilton se mulțumește cu 188 de puncte. Bottas are 169.

Formula 1 intră în vacanță. Marele Circ se reia peste trei săptămâni în Belgia, la Spa-Francorchamps.

Comentati?

Your email address will not be published.