Mercedes renunță la B-Class Electric Drive

,
1.57K 0

În era electrificării, Mercedes-Benz a luat o decizie radicală: renunță la B-Class Electric Drive, așa că 2017 este ultimul an în care modelul va ieși pe porțile uzinei.

Purtătorul de cuvânt de la Mercedes-Benz SUA, Rob Moran, susține că producția va înceta în cel de-al treilea sfert din 2017, pentru ca producătorul să-și concentreze cea mai mare parte din resurse pe extinderea noii game de vehicule electrice, care vor avea la bază crossover-ul Concept EQ.

Mercedes-Benz-B-Class-Electric-Drive-Dead-3

La ora actuală, B-Class Electric Drive este produs la uzina Rastatt din Germania, dar centrul va fi convertit, în curând, într-o fabrică dedicată noii game electrice a brand-ului.

Decapitarea Clasei B electrice vine ca o măsură logică în strategia companiei, pentru că modelul nu a fost niciodată în topul preferințelor fanilor Mercedes.

Daimler AG va investi peste 12 miliarde de euro pentru a aduce pe piață încă 10 vehicule electrice până în 2022. Multe vor purta emblema sub-brand-ului EQ, lansat anul trecut. Șefii companiei vor ca vehiculele electrice să reprezinte 25% din vânzările globale până în 2025.

Comentati?

Your email address will not be published.