F1

Au dat drumul bestiei – Mercedes F1 W07 își face debutul la Barcelona

Barcelona, Spania
,
1.23K 0

Bestia a fost eliberată pe circuit astăzi în Barcelona, acolo unde F1 W07 2016 și-a făcut debutul public. Campionul mondial Lewis Hamilton și vicecampionul Nico Rosberg au ridicat prelate de pe monopostul care ar trebui să scrie istorie pentru al treilea an la rând.

Arată extrem de aerodinamic și pregătit să intre în luptă, dar totuși, monopostul Mercedes AMG PETRONAS F1 W07 trebuie supus mai întâi testelor de dinaintea sezonului, acum că punctajele din clasamente au fost resetate și toate echipele o iau din nou de la zero.

Piloții l-au testat deja la Silverstone, dar circuitul spaniol aduce 20 de grade în plus și oferă condiții total diferite.

“Mă simt ca și cum mi-aș fi cumpărat o mașină nouă și o conduc, pentru prima oară, pe drumul spre casă”, spune entuziasmat cel mai pun pilot de Formula 1 la ora actuală, Lewis Hamilton.

“Trebuie să rămânem umili și să rămânem cu picioarele pe pământ”, spune șeful diviziei de Motorsport de la Mercedes -Benz, Toto Wolff. “Nu poți lua nimic de bun în acest sport, nu te poți baza pe succesul din trecut.”

Barcelona F1 W07

Sezonul care cuprinde 21 de curse debutează la Melbourne și include, anul acesta, un nou circuit, cel din Baku, Azerbaijan, așa că piloții au fost nevoiți să înceapă antrenamentele devreme.

“Nu e deloc ușor pentru echipă, pentru că trebuie să tragă din greu și să stea atât de mult timp departe de familiile lor. Și mașinile sunt forțate să-și depășească limitele, piloții la fel, pentru că sunt mai multe puncte de câștigat și de pierdut. Toate acestea înseamnă că, în acest sezon, lupta pentru titlu va fi și mai aprigă și mai deschisă decât a fost în trecut”, declară Hamilton.

Și este, cu siguranță, un titlu la care ambii piloți de la Mercedes AMG PETRONAS visează. “Am demonstrat că pot să câștig, am arătat că pot să ripostez și că pot să revin. Sunt foarte concentrat și hotărât să fac din 2016 anul meu”, își amenință Nico Rosberg rivalul coechipier.

Comentati?

Your email address will not be published.