Update: Schumi se trezeste “foarte încet”, spune fiul său, Mick

Fizioterapeutul de la Mercedes îl ajută pe Schumacher
,
2.17K 0

Michael Schumacher s-a întors acasă după accidentul teribil de la Meribel, iar soția sa, Corinna, a angajat cea mai bună echipă care să-i repună soțul pe picioare. Fizioterapeutul care a lucrat cu septulul campion mondial la Mercedes timp de trei ani, s-a mutat în casa acestuia pentru a-i accelera recuperarea.

Kai Schnapka este omul pe ai cărui umeri apasă acum o presiune uriașă. El trebuie să-l repună pe Michael Schumacher pe picioare, chiar dacă fostul pilot poate comunica, cel puțin până acum, doar clipind. Cei doi au lucrat împreună la Mercedes, în cele trei sezoane în care Schumi s-a aflat în spatele volanului producătorului german. În timpul contractului cu nemții, Schumi a fost urmărit aproape 24 din 24 de Schnapka. Cei doi au jucat șah și golf împreună, doctoral a dormit adeseori în casa pe roti a pilotului, iar Schumacher i-a oferit de câteva ori o călătorie în avionul său privat.

Schnapka and Schumacher worked together in Formula 1 for three years.

Soția lui Schumacher, Corinna, l-a convins pe Schnapka să se mute în vila familiei, la Gland, în Elveția, acolo unde fostul pilot de Formula 1 a fost mutat într-o rezervă asemănătoare celei în care a stat internat. Familia primului sportive miliardar a cheltuit 12 milioane de euro pentru a-I asigura un mediu sigur recordmanului care a petrecut 6 luni în comă.

Fizioterapeutul a supervizat tot programul de recuperare al lui Schumacher încă din prima zi. A făcut parte din echipa medicală în spitalul din Grenoble, apoi s-a mutat la Lausanne atunci când fostul pilot Mercedes a fost transferat, imediat după ce a ieșit din comă. Schnapka a pregătit un program Spartan pentru amicul lui. Două ședințe de masaj și două ședințe de fitness în fiecare zi, care să-l ajute să-și întărească mușchii. Se pare că Schumacher a pierdut 20 de kilograme după accidentul de groază suferit în decembrie anul trecut.

Schum und Schnapka2

În decembrie 2013, Michael Schumacher s-a accidentat grav la cap în timp ce schia, după ce s-a lovit de o piatră, iar casca sa s-a spart în trei bucăți. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital, iar medicii i-au indus starea de comă. După două operații pe creier, 6 luni în comă și 254 de zile petrecute în două spitale, Schumacher a fost, în sfârșit, externat pe 9 septembrie.

Update: La zece luni de la teribilul accident de la Meribel, Franța, vine, în sfârșit, o informație din interior. Fiul adolescent al lui Michael Schumacher spune că tatăl său se trezește “foarte, foarte încet“. Mick, în vârstă de 15 ani, este pilot de karting și era cu tatăl său fost campion mondial la momentul accidentului. Nu cu mult timp înaintea incidentului dramatic de pe pârtie, Michael a filmat, alături de un cameraman profesionist, cursa din Italia la care a participat fiul său.

Vechiul său prieten și președinte FIA, Jean Todt, l-a vizitat pe Schumacher în septembrie și a declarat: “Ceea ce contează este că trăiește și că are familia aproape. Chiar credem că starea sa se va îmbunătăți. Are nevoie de timp și are nevoie să fie lăsat în pace.”

Nu mai puțin de 15 specialiști îl îngrijesc pe Schumacher la vila sa din Gland, Elveția, care arată acum ca un spital. Se pare că septuplul campion mondial rămane imobil și nu poate să vorbească.

 

Comentati?

Your email address will not be published.