Noul Mercedes SL vine 2019, primește un acoperiș textil

,
1.69K 0

Reconstruit de la zero, viitorul Mercedes SL se testează deja la Nurburgring, înaintea debutului oficial programat să aibă loc în prima parte a anului 2019.

Roadster-ul vine cu o nouă platformă și cu un acoperiș din pânză. Inginerii de la Mercedes testează deja un prototip al viitorului SL pe circuitul de la Nürburgring. Mașina se ascunde sub un S-Class Coupé scurtat și modificat.

Pentru producția de serie, Mercedes SL 2019 folosește noua platformă MSA (Modular Sport Architecture), derivată din MRA și rezervată mașinilor sport. Această platformă va reprezenta baza și pentru viitorul SLC. Este așadar evident că cele două mașini vor fi asemănătoare la capitolele suspensie și motorizare.

SL readuce acoperișul textil

Pentru SL, există și un nou tip de acoperiș. Pentru a-i scoate în evidență caracterul luxos, Mercedes revine la origini și montează un nobil acoperiș din pânză. O asemenea soluție nu s-a mai regăsit la acest model de la seria R 129 (între 1989 și 2001). Această soluție va reduce masa la gol cu 100 kg, până la o greutate minimă de 1.685 kg.

În ceea ce privește motorizările, noua familie de unități de trei litri cu șase cilindri în linie va juca un rol principal. La SL 300, sistemul de propulsie va oferi 365 CP, în timp ce SL 400 va ajunge la aproximativ 435 CP. Ambele versiuni vor fi cuplate cu noua transmisie automată cu 9 trepte 9G-Tronic. Gama AMG va include SL 63 AMG cu motorul V8 biturbo de 4,0 litri de la AMG GT și SL 65 AMG cu unitatea V12 de 6,0 litri.

Mercedes SL 2019

Foto: Autobild.de

Comentati?

Your email address will not be published.