Mercedes-Benz câștigă premiul pentru tehnologia de rulare autonomă

,
1.28K 0

Totul a început cu Mercedes-Benz S-Class Intelligent Drive care a parcurs călătoria Berthei Benz, de la Mannheim la Pforzheim, de aproximativ 100 de kilometri, la exact 130 de ani de la realizarea acesteia de către soția celui care a inventat automobilul. Ceilalți participanți la trafic nu au observat nimic ciudat la limuzina Mercedes. Dar ceea ce o face cu totul specială este tehnologia pe care aceasta o intergrează.

Mercedes-Benz S-Class Intelligent Drive a parcurs întreaga călătorie în mod autonom. Dotată cu un sistem radar, camere și senzori, dar și un computer inteligent, limuzina a rulat pe ruta legendară, dovedindu-și abilitățile autonome și marcând un pas important în dezvoltarea acestei tehnologii.

Sistemul ultra-inteligent tocmai a primit premiul Reinhard von Koening Prize pentru progres tehnologic, o recunoaștere a meritelor inginerului Daimler Thao Dang și a fostului partener de proiect, angajat al Centrului de Cercetare pentru Tehnologia Informației din cadrul Institutului de Tehnologie din Karlsruhe, Julius Ziegler. Acest premiu le aduce celor implicați și suma de 20.000 de euro.

A fost un juriu de calibru din Wurrtemburg, care a ales echipa Daimler ca învingătoare în cursa inovațiilor excepționle, ce au ca scop schimbarea abordării provocărilor întâmpinate de către societate.  Premiul poartă numele ultimului rezident al localității Schloss, Baronul Reihnard von Koening-Fachsenfled, celebru pentru realizările sale în sporturile cu motor, dar și pentru dezvoltarea legendarului Mercedes SSKL.

Comentati?

Your email address will not be published.