Daimler anunță un sistem revoluționar de taxe de drum

,
1.26K 0

Daimler a anunțat dezvoltarea unui sistem revoluționar de taxe de drum, la nivel european. Proiectul denumit Serviciile Europene de Taxare Electronică (“EETS”) este rezultatul unui parteneriat dintre T-Systems International GmbH și DKV EURO SERVICE GmbH.

Scopul acestuia este de a-i convinge pe partenerii de vânzări să comercializeze servicii EETS și să proceseze taxele vis-à-vis de clienții finali. Colaborarea pusă la cale urmează să fie supusă aprobării autorităților concurente.

Baza tehnică a serviciilor puse la cale va fi o unitate transnațională ce poate fi folosită la bordul vehiculelor, concepută pentru a permite plata taxelor pe teritoriul Europei, folosind un singur aparat.

Lansarea pe piață este programată pentru 2018 în următoarele state: Belgia, Germania, Franța, Austria, Polonia. Următorul pas pus la cale este de a include următoarele țări, dacă este posibil, în momentul lansării, sau curând după lansare: Italia, Portugalia, Spania, Ungaria.

Serviciile oferite au ca scop acoperirea tuturor taxelor de drum curente și viitoare, dar și  a taxelor de tuneluri și poduri, folosind un singur aparat instalat la bord.

Comentati?

Your email address will not be published.