Noul Mercedes GLA crește, devine electric

,
2.34K 0

Viitorul Mercedes GLA, programat să apară în 2018, devine mai spațios și mai matur, dar își menține design-ul expresiv. Un model electric va fi disponibil începând cu 2020, cu denumirea de Mercedes-EQA.

Actualul GLA este atât de plat și de înghesuit încât ar putea fi denumit, de fapt, GLA Coupé. Succesorul său devine mai înalt, mai spațios, mai SUV și mai matur. Rămâne o mașină convențională cu motor pe benzină sau pe motorină, cu tracțiune față sau integrală.

În același timp, dimensiunile familiare rămân neschimbate: în timp ce diesel-u entry level cu 122 bhp este construit conventional, unitatea AMG cu 408 CP este excepțional de bine amplasată în eșalonul superior al segmentului compact.

Noul GLA va oferi propulsie alternativă sub forma SUV-ului Mercedes-EQA, care are la bază platforma modulară pentru mașini electrice – conceptul EQ, lansat în octombrie 2016. Cu alte cuvinte, primește design-ul său unic cu elemente recognsocibile tipice unui Mercedes cu emisii zero.

GLA-ul standard cu cinci locuri devine mai sportiv, în timp ce modelul E-drive, cu un motor compact și un subcadru aerodinamic asigură un plus de spațiu.. Modelul cu baterie de 60 kWh și cu un motor electric de 150 kW este conceput pentru o autonomie de 400 de kilometri.

Cu un preț de 40.000 de euro, EQA va fi unul dintre cele mai scumpe modele din gama crossover-urilor. Dacă vreț să economisiți și dacă vă descurcați cu o autonomie electrică sub 100 de kilometri, puteți alege un GLA plug-in hybrid cu puntea spate electrificată.

mercedes-gla

Sursă: Auto-motor-und-sport.de

Comentati?

Your email address will not be published.