Mercedes începe să testeze noua platformă sport MSA pentru viitoarele SL și SLC

,
1.26K 0

Mercedes va dezvolta o nouă platformă sport (numele intern probabil fiind MSA) pentru viitoarele generații SL și SLC.

Mercedes se află în căutarea unei noi strategii pentru modelele roadster sport SL și SLC. La ora actuală, ambele sunt construite pe o platformă de limuzină. SL are la bază platforma generației anterioare a Clasei E, în timp ce SLC folosește vechea platformă a Clasei C.

Aceste platforme sunt nepotrivite pentru o mașină sport veritabilă, pentru că ambele sunt prea grele, iar motoarele sunt montate prea sus. Pe de altă parte, piața mașinilor sport se află în cădere liberă în ultimii ani, iar cei de la Mercedes se văd nevoiți să optimizeze structura costurilor.

În acest sens, de exemplu, BMW și-a unit forțele cu Toyota pentru a dezvolta viitoarea generatie Z4.

Mercedes va continua să se bazeze pe propriile-i resurse, dar va dezvolta o platformă comună pentru SL și SLC. Cu denumirea internă probabilă MSA (Modular Sports Architecture), această platformă va fi cea de-a treia din gama Mercedes după MFA (rezervată modelelor compacte cu tracțiune față) și MRA (pentru modelele cu tracțiune spate).

Noua platformă va utiliza materiale ușoare în proporție mai mare, iar motoarele vor fi amplasate mult mai jos, pentru a beneficia de un centru de greutate mai coborât. Această platformă poate sta și la baza altor modele sport Mercedes. Actualul AMG GT este construit pe vechea platformă folosită la SLS AMG.

SL facelift a fost prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles în noiembrie 2015, în timp ce SLC facelift a fost prezentat la Salonul de la Detroit, în ianuarie 2016. Acest lucru înseamnă că ambele automobile se află la mijlocul ciclului de viață și vor rămâne pe piață pentru cel puțin încă 3 ani.

Așadar, noua structură sport modulară nu își va face debutul înainte de 2019-2020.

Comentati?

Your email address will not be published.