Cel mai puternic smart construit vreodată – noul smart Brabus

,
2.62K 0

Niciodată un smart nu a fost atât de puternic. Cu 80kW/109 CP, noul smart Brabus își revendică poziția printre cele mai sportive mașini din segment. Brabus a intervenit asupra motorului, asupra suspensiei, asupra direcției și a transmisiei, pentru a face cea mai mică mașină din portofoliul Mercedes bună pentru curse.

Puterea micului Mercedes a crescut cu 5 kW, respectiv 23 Nm, dezvoltînd 80 kW/109 CP la 5750 rmp și un cuplu de 170 Nm la 2000 rpm. Acestea sunt cifrele care fac smart-ul să alerge de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde, în timp ce smart forfour tunat de Brabus atinge o viteză maximă de 180 km/h. Deci cum a ajuns minuscula mașină să se ia la trântă cu cele mai tari mașini din segmentul său?

  • presiunea combustibilului a crescut cu 2 bari
  • arcurile/amortizoarele suspensiei sport Brabus sunt acum cu 20% mai rigide, iar sistemul ESP a fost special adaptat.
  • transmisia twinamic cu 6 trepte și dublu ambreiaj reacționează acum cu 40% mi rapid și se laudă și cu o funcție Race, pe care șoferul o poate activa eliberînd pedala de frână după ce a apăsat-o anterior și călcînd pedala de accelerație până la podea.
  • un sistem de evacuare optimizat.

Și nu doar modificările de natură electrică sau mecanică fac noile smart-uri sportive să iasă în evidență. Cea mai recentă generație vine cu un difuzor de aer gri mat și țevi de evacuare cu aspect cromat, dar și jante din aliaj Brabus Monoblock IX.

smart BRABUS cabrio Xclusive

Smart fortwo vine cu anvelope de 185/50 R 16 H pe față și 205/40 R 17 H pe spate, în timp ce fratele mai mare rulează pe cauciucuri de 185/45 R 17 H, respectiv 205/40 R 17.

Noile modele smart vin otate standard cu pachetul Cool & Audio. Smart-urile fortwo coupe și fourfour se laudă cu un acoperiș panoramic.

Dacă nici toate acestea nu par suficiente, clienții pot bifa căsuța Brabus Xclusive pentru și mai multe dotări exclusiviste și pentru o senzație sportivă superioară. Pachetul include scaune sport îmbrăcate în piele, cu cusături gri, un panou de bord tipic Brabus și turometru.

smart BRABUS forfour Xclusive

Covorașele cu logo-ul companiei de tuning și insignele Xclusive pe triunghiul oglinzilor, dar și în montantul central sunt, de asemenea, incluse. Punctele de atracție ale acestei linii de echipare sunt însă pachetul LED & Sensor și scaunele încălzite pentru șofer și pasagerul din față.

Noul smart Brabus debutează în China, la Salonul Auto de la Beijing. Primele modele vor ajunge în showroom-urile din Europa în luna iulie.

Imagini în premieră cu noul smart Brabus forfour:

Imagini în premieră cu noul smart Brabus fortwo:

Comentati?

Your email address will not be published.