Cerul este limita pentru Blitzen Benz!

,
1.6K 0

Mașina asta scoate fum pe nări. Stați jos în timp ce citiți? Vă recomandăm să luați loc! Blitzen Benz are un motor de 21.5 litri (da, trei cifre!). A fost de departe cea mai rapidă mașină din lume când a apărut pe circuitul de la Daytona în 1911. Acum, posesorul său, William Evans, o scoate la plimbare.

Poate că arată ca o locomotivă. Dar timp de zece ani, niciun tren, nicio barcă, nicio mașină și niciun avion nici măcar nu s-a apropiat de viteza sa record. Abia în 1929 un avion a reușit să o depășească.

Mercedes-Benz Musem, Blitzen-Benz

În 1910, pe principiul “Cu cât mai mare cu atât mai bine”, Blitzen Benz și-a făcut apariția la Daytona, cu Barney Oldfield la volan. A depășit 210 km/h. Un an mai târziu, același automobil, dar alt șofer, Bob Burman, a venit să spulbere recordul cu 16 km/h. Mașina care fugea ca vântul și ca gândul nu mai există. Dar un domn din Statele Unite are una exact la fel: William Evans este cel care o ține în garajul personal.

„Sunt cel mai norocos om pe care îl cunosc – spune cu mândrie – pentru că pot să mă joc cu mașina asta oricând am chef și este de departe cea mai frumoasă mașină care a existat vreodată. Nu arată rău din orice unghi te-ai uita la ea. Pur și simplu, nu are nimic greșit.”

După un proces lung de restaurare, visul său din copilărie a devenit realitate. „Unele proiecte se vor duse la bun sfârșit. Și acesta este unul dintre ele. Chiar nu am avut nicio problemă pe parcurs. Totul a mers strună, iar când am terminat motorul, acesta a pornit din prima încercare”, își aminteșe.

Evan obișnuia să viseze la acest automobil când era elev de liceu: “A fost o poveste de dragoste de durată. Aveam o fotografie cu ea pe peretele din camera mea.” O fotografie făcută de mama sa la Muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart. 25 de ani mai târziu, de pe peretele din camera sa, mașina a ajuns în garajul său.

Și chiar dacă o poate vedea în fiecare zi, Evans este încă fascinat de mașină: “Toată lumea știe ce este Blitzen Benz, dar nimeni nu a văzut unul în realitate. Este mitic, ca un unicorn.”

Ok, dar cât de repede merge acum? “De fapt, globul ocular îți tremură în orbită, așa că e foarte greu să vezi pe unde mergi”, este răspunsul lui William Evans.

Americanul vorbește despre sprijinul primit din partea celor de Mercedes-Benz. “Este singura companie cu care am avut de-a face și care într-adevăr își îmbrățișează importanța trecutului. Una este să ai o idee. Dar să o duci la bun sfârșit, până în momentul în care este predată clientului este ceva cu totul diferit.”

Evans este conștient că este doar un proprietar temporar și că nimeni nu-și va aminti vreodată cine a fost el. Dar mașina va continua să trăiască prin istoria ei.

Comentati?

Your email address will not be published.