Cerul este limita pentru Blitzen Benz!
, / 1030 0

Cerul este limita pentru Blitzen Benz!

SHARE
Home Lifestyle Cerul este limita pentru Blitzen Benz!

Mașina asta scoate fum pe nări. Stați jos în timp ce citiți? Vă recomandăm să luați loc! Blitzen Benz are un motor de 21.5 litri (da, trei cifre!). A fost de departe cea mai rapidă mașină din lume când a apărut pe circuitul de la Daytona în 1911. Acum, posesorul său, William Evans, o scoate la plimbare.

Poate că arată ca o locomotivă. Dar timp de zece ani, niciun tren, nicio barcă, nicio mașină și niciun avion nici măcar nu s-a apropiat de viteza sa record. Abia în 1929 un avion a reușit să o depășească.

Mercedes-Benz Musem, Blitzen-Benz

În 1910, pe principiul “Cu cât mai mare cu atât mai bine”, Blitzen Benz și-a făcut apariția la Daytona, cu Barney Oldfield la volan. A depășit 210 km/h. Un an mai târziu, același automobil, dar alt șofer, Bob Burman, a venit să spulbere recordul cu 16 km/h. Mașina care fugea ca vântul și ca gândul nu mai există. Dar un domn din Statele Unite are una exact la fel: William Evans este cel care o ține în garajul personal.

„Sunt cel mai norocos om pe care îl cunosc – spune cu mândrie – pentru că pot să mă joc cu mașina asta oricând am chef și este de departe cea mai frumoasă mașină care a existat vreodată. Nu arată rău din orice unghi te-ai uita la ea. Pur și simplu, nu are nimic greșit.”

După un proces lung de restaurare, visul său din copilărie a devenit realitate. „Unele proiecte se vor duse la bun sfârșit. Și acesta este unul dintre ele. Chiar nu am avut nicio problemă pe parcurs. Totul a mers strună, iar când am terminat motorul, acesta a pornit din prima încercare”, își aminteșe.

Evan obișnuia să viseze la acest automobil când era elev de liceu: “A fost o poveste de dragoste de durată. Aveam o fotografie cu ea pe peretele din camera mea.” O fotografie făcută de mama sa la Muzeul Mercedes-Benz de la Stuttgart. 25 de ani mai târziu, de pe peretele din camera sa, mașina a ajuns în garajul său.

Și chiar dacă o poate vedea în fiecare zi, Evans este încă fascinat de mașină: “Toată lumea știe ce este Blitzen Benz, dar nimeni nu a văzut unul în realitate. Este mitic, ca un unicorn.”

Ok, dar cât de repede merge acum? “De fapt, globul ocular îți tremură în orbită, așa că e foarte greu să vezi pe unde mergi”, este răspunsul lui William Evans.

Americanul vorbește despre sprijinul primit din partea celor de Mercedes-Benz. “Este singura companie cu care am avut de-a face și care într-adevăr își îmbrățișează importanța trecutului. Una este să ai o idee. Dar să o duci la bun sfârșit, până în momentul în care este predată clientului este ceva cu totul diferit.”

Evans este conștient că este doar un proprietar temporar și că nimeni nu-și va aminti vreodată cine a fost el. Dar mașina va continua să trăiască prin istoria ei.

Comentati?

Your email address will not be published.