Rolling Stones într-un Mercedes-Benz

Fostul basist al trupei Rolling Stones își vinde Mercedes-ul
,
1.35K 0

Celebrul membru al trupei rock Rolling Stones, Bill Wyman, își scoate la licitație Mercedes-ul clasic. Povestea mașinii a fost făcută publică la scurt timp după apariția informației că limuzina va fi pusă în vânzare.

Nu exista altă soluție pentru Bill Wyman, basistul celebrei trupe Rolling Stones. Chitaristul și-a cumpărat la un moment dat un Mercedes-Benz S-Class din 1966. Dar pentru că toată lumea îl recunoștea, trebuia să facă ceva să rămână nevăzut. Așa că a plătit 350 de lire sterline ca să îi monteze geamuri fumurii. Dar la acea vreme, doar personalitățile aveau geamuri fumurii, așa că nu fusese deloc o idee bună.

“Eram oprit mereu. Poliția voia, de obicei, doar să vadă cine este în mașină”, povestește omul care, cu hit-ul trupei “I Can’t Get No Satisfaction”, a urcat direct pe primul loc în topuri.

La acea vreme, colegii de trupă Mick Jagger și Brian Jones conduceau mașini Mini și amândoi aveau, la automobilele lor, geamuri fumurii. Dar mașinile lor minuscule nu prea atrăgeau atenția.

Mick_Jagger_Mini Rolling Stones

Mick Jagger, mândru de mașinuța lui Mini. Sursă foto: The Telepgraph

Bill Wyman povestește despre cum obișnuia să plece la drum cu limuzina sa Mercedes prin Londra sau către Studioul Olimpic din Barnes, pentru a înregistra albumele formației, “Beggars Banquet” în 1968 și “Let It Bleed”, un an mai târziu.

“Când nu eram în studioul de înregistrări sau plecați în turnee, străbăteam Anglia în lung și în lat cu mașina și cu aparatul de fotografiat”, își amintește Wyman evenimentele care s-au întâmplat aproape cu 50 de ani în urmă.

Bill și-a luat la revedere de la Mercedes-ul său la începutul anilor ’80, dar l-a recuperat în 1991, într-o stare dezastruoasă. Geamurile îi fuseseră înlocuite cu unele complet transparente. Wyman a restaurat mașina, transformînd-o în limuzina elegantă care fusese odată, dar a păstrat geamurile noi. De atunci, nu a mai condus-o niciodată. Doar a păstrat-o ca amintire a vremurilor bune.

Se estimează că mașina se va vinde cu aproximativ 20 000 – 25 000 de lire sterline la licitația care va avea loc pe 26 iunie.

Cu peste 200 de milioane de albume vândute, trupa Rolling Stones a apărut în 1962 și cântă chiar și în prezent. Basistul Bill Wyman a părăsit formația în 1993.

Comentati?

Your email address will not be published.