Nu mai este un copil – Mercedes SLK aniversează 20 de ani
, / 997 0
Mercedes-Benz SLK

Nu mai este un copil – Mercedes SLK aniversează 20 de ani

SHARE
Home Lifestyle Nu mai este un copil – Mercedes SLK aniversează 20 de ani

Povestea începe cu “A fost odată un SLK” și continuă cu SLC. Cum se termină? Habar nu avem, nu am ajuns încă atât de departe. Mercedes-Benz SLK aniversează 20 de ani de existență. O poveste de două decenii a unei mașini care a întors capete și a oferit zenzații tari.

20 de ani de la venire ape lume a Mercedes-ului SLK, a apărut SLC, care îi calcă pe urme, sperînd să scrie și el o poveste de 20 de ani în cartea de istorie a automobilului. Drumul i-a fost deschis deja de SLK, roadsterul cu al său acoperiș caracteristic Vario.

În aprilie 1996, la cea de-a 66-a ediție a Salonului Auto de la Torino, cei care au văzut noul SLK (R 170) l-au numit “inovator” și “atrăgător”. Era prima data când Mercedes-Benz oferea un roadster de mici dimensiuni, poziționat sub SL.

Mercedes SLK

Stabilind noi standard în ceea ce privește tehnologia, SLK venea cu un acoperiș Vario, o combinație între un plafon rigid și unul flexibil din material textil. Deși Mercedes-Benz prezentase deja un concept SLK în 1994, lumea a fost uimită doi ani mai târziu. La acea vreme, designerii Bruno Sacco și Peter Pfeiffer au fost recompensați cu un premiu pentru viziunea lor.

Mercedes SLK

670.000 de SLK-uri s-au vândut până la ora actuală, modelul R 170 adjudecîndu-și 311.000 dintre unitățile vândute, între 1996 și 2004. În anul 2000, un motor cu 6 cilindri, care propulsa versiunea SLK 320, era disponibil în premieră, dezvoltînd 218 CP. Noul vârf de gamă, SLK 32 AMG , venea cu 354 CP și o transmisie automată cu 5 trepte.

Mercedes SLKCu un look deosebit de atrăgător, SLK a atras atenția unei clientele pe măsură. Doamnele au fost cele pentru care SLK a fost mașina preferă. Pe lângă înfățișarea elegantă, acoperișul Vario garanta o siguranță de top, dar și un nivel redus de zgomot atunci când era închis. Automobilul obținuse rezultate impresionante în toate testele de impact relevante, aliniindu-se standardelor interne de la Mercedes și depășindu-le pe cele internaționale.

În ianuarie 2004, a fost prezentat noul model R 171, cu elemente de design care făceau aluzie la bolidul super sport SLR McLaren, dar și la monopostul de Formula 1 McLaren-Mercedes. O dotare specială a fost oferirea, în premieră mondială, a funcției AIRSCARF, sistemul de încălzire la nivelul gâtului, care permite rularea cu acoperișul coborât chiar și la temperature mici.

Șase ani mai târziu, modelul R 172 a adus pe piață, pentru întâia oară, o versiune cu motorizare diesel, 250 CDI.

Mercedes SLK (3)

Și în sfârșit, în 2016, noul Mercedes-Benz SLC a ieșit pe porțile uzinei din Bremen, cu o schimbare de nume, cu motoare mai puternice și performanțe superioare. Va continua SLC-ul povestea de succes începută de SLK? Îi vom analiza trecutul peste 20 de ani. Așa că… ne vedem în 2036!

Comentati?

Your email address will not be published.