TOP 5 cele mai scumpe mașini Mercedes-Benz vândute la licitații

Mașini Mercedes-Benz licitate
,
3.2K 0

În loc să ne întrebăm degeaba de ce doar cei putred de bogaţi pot pune mâna pe orice maşină vor – inclusiv pe legende clasice din lumea automobilelor – am făcut un top al celor mai scumpe modele Mercedes-Benz vândute la licitaţii.

Deoarece vorbim despre prețuri de șapte sau opt cifre, ce vor provoca, cu siguranţă, dureri de cap și ameţeli multora dintre noi, ar fi mai bine să trecem direct la subiect fără alte comentarii şi să vedem care sunt cele mai scumpe modele Mercedes-Benz din lume:

1. 1954 Mercedes-Benz W196 – $29,607,760

Această frumuseşte a reuşit să stabilească un record mondial, fiind cea mai scumpă maşină vândută la o licitaţie, cu un an înainte ca Ferrari 250 GTO să stabilească actualul record de 38 de milioane de dolari: doamnelor şi domnilor, faceţi cunoştinţă cu Mercedes-Beny W196. Maşina a fost înscrisă în iulie 2013 la licitația organizată de Bonhams în cadrul Goodwood Festival of Speed și are sub capotă un motor de 2.5 litri cu injecţie şi opt cilindri în linie.

juan-fangio-F1-racer

CV-ul monopostului de Formula 1 include victorii ale legendarului pilot de Formula 1 Juan Manuel Fangio şi alte două recorduri mondiale stabilite în 2013: cel mai scump monopost de Formula 1 şi cel mai scump model Mercedes-Benz.

2. 1936 Mercedes-Benz 540K Special Roadster – $11,770,000

Zvonurile spun că acest Mercedes-Benz 540K Special Roadster a fost lumina ochilor baronesei Gisela von Krieger. Maşina a fost trimisă în Statele Unite pe vaporul Queen Mary, după ce baronesa a emigrat din Germania în New York. Mașina a fost găsită abia în 1992, abandonată într-un hambar din Connecticut.

von-krieger-540-k

După ce a fost descoperită, experţii au restaurat maşina în întregime, iar modelul și-a putut regăsi personalitatea romantică și frumuseţea clasică asupra cărora războiul şi-a pus amprenta. Această bijuterie ascunde sub capotă un motor supraalimentat de 5.4 litri cu opt cilindri în linie şi 180 CP, cuplat la o transmisie manuală cu patru rapoarte. Adăugați acestor date tehnice şi poveştile uimitoare pe care le ascunde maşina şi veţi afla motivul pentru care a fost vândută pentru aproximativ 12 milioane de dolari la licitaţia de la Pebble Beach din 2012.

3. 1937 Mercedes-Benz 540K Special Roadster – $9,680,000

Una din atracţiile principale de la licitaţia RM Monterey din 2011 a fost acest uimitor Spezial argintiu, unul dintre puţinele modele cu portiere înalte, partea din spate elegant alungită și roata de rezervă acoperită. Se estimează că doar 3 astfel de modele au reușit să supravieţuiască până în ziua de azi, lucru care a contribuit din plin la suma de aproape 10 milioane de dolari plătită pentru a intra în posesia mașinii.

1937-Mercedes-Benz-540-K-Spezial-Roadster4. 1928 Mercedes-Benz 680S Torpedo Roadster – $8,250,000

Mercedes-Benz 680S s-a remarcat mereu grație caroseriei de tip roadster, joasă și aerodinamică, operă a celor de la Carroserie J. Saoutchik din Paris, fiind exemplul perfect al preferințelor carosierilor pentru automobilele de la sfârşitul anilor 1920. Modelul fost lansat la Salonul Auto de la New York din 1929, fiind unul dintre cele trei modele cu parbriz scurt construite  vreodată şi totodată singurul supravieţuitor cunoscut până la ora actuală.

680s-torpedo-roadster

Puterea provine de la un motor în şase clindri cu capacitatea de 6.789 cc, echipat cu compresor Roots cu dublu-carburator și cuplat la o transmisie manuală cu patru trepte. Interiorul este o expresie exotică a materialelor moderne folosite de carosierii moderni: materialele de la baza imitației de piele de şopârlă au fost furnizate de către Alpina, o companie care procura materiale din coloniile franceze din Asia de Sud-Est iar ornamentele din lemn de la interior  – cunoscute sub numele de Purpleheart – provin din coloniile franceze din America de Sud. Maşina a fost vândută în august 2013 pentru 8.25 milioane de dolari.

5. 1955 Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe – $1,850,000

Evident, măreţul 300SL nu ar fi putut lipsi din lista noastră. Acest model a fost deţinut cândva de legendarul star de la Hollywood Clark Gable, care l-a cumpărat la o vârstă destul de înaintată.

clark-gables-1955-mercedes-benz-300sl

Modelul Mercedes-Benz 300SL a fost echipat cu o geantă de voiaj integrată , jante speciale Rudge şi volan Nardi. Maşina a fost restaurată până aproape de perfecţiune în 1989, iar accesoriile au fost adăugate de însuşi Gable. Modelul a fost vândut în 2013 la o licitaţie ce a avut loc în Scottdale, Statele Unite ale Americii, pentru 1,85 milioane de dolari.

Comentati?

Your email address will not be published.