Mașina cu care merg polițiștii în New York

smart fortwo
,
1.47K 0

Vă amintiți cu siguranță de mașinile de poliție din Dubai, nu-i așa? Ce ați zice dacă v-aș spune că în cealaltă parte a lumii, în New York, departamentul de poliție a decis că a sosit timpul pentru schimbarea flotei de mașini. Surprinzător sau nu, noua dotare a poliției din New York este noul smart fortwo.

Departamentul de poliție din New York intenționează să înlocuiască flota învechită de scutere cu trei roți cu modele smart fotwo vopsite asemenea mașinilor de poliție obișnuite. Conform NY Daily News, NYPD a comandat nouă modele smart fortwo la prețul de 119.000 de dolari, dar doar un model este dat în folosință în momentul de față, patrulând în Central Park. Oficialii au declarat faptul că noul smart fortwo este mult mai sigur, întrucât vine echipat cu airbag-uri și aer condiționat, o îmbunătățire evidentă pentru că scuterele nu aveau astfel de dotări. Mai mult decât atât, vor fi mult mai ieftine decât scuterele, achiziționate la prețul de 27.000 de dolari pentru un singur model. De asemenea, smart fortwo este un vehicul testat în cazul unui impact, în timp ce scuterele sunt practic motociclete.

nypd1

„Sunt mașini pentru pitici, cred că așa am putea să le caracterizăm”, a spus Bill Bratton, Police Commissioner. „Am cumpărat mai multe modele ca să le testăm. Sunt mult mai manevrabile decât scuterele anterioare. Sunt și mai ieftine, ceea ce le face și mai interesante.”

Dacă programul va avea succes, NYPD va cumpără încă 100 de modele smart care se vor alătura flotei de vehicule, unele chiar până la sfârșitul acestei luni.

Micuța mașină de poliție va putea transporta doar șoferul, ele fiind dotate cu echipamente de poliție cum ar fi girofarul. Deși până în momentul de față a fost testat un singur model, încă opt vor patrula în curând în trafic și în zonele din apropierea școlilor.

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.