Pariul de 7 miliarde de euro: Mercedes electrifică toată gama

,
4.84K 0

mercedes-glc-f-cell-7

3: GLC CU PROPULSIE PE BAZĂ DE HIDROGEN APARE ANUL VIITOR

Pe lista priorităților Mercedes se află noua mașină cu propulsie bazată pe hidrogen. Primul model de serie mare cu pilă de combustie al companiei va fi lansat în 2017, sub forma unei versiuni a actualului SUV GLC. Denumită GLC F-Cell, mașina va avea o autonomie electrică de 500 de kilometri și va fi primul Mercedes care va folosi o serie de componente modulare, de care vor beneficia ulterior toate modelele hibride și electrice ale mărcii.

Pila de combustie ar face parte din generația viitoare de astfel de sisteme și va fi montată în partea frontală, în timp ce motorul electric și bateria vor fi amplasate deasupra punții din spate. Rezervorul de hidrogen va fi localizat tot în partea din spate, sub banchetă.

Energia motorului electric, produsă la bord cu ajutorul pilei de combustie sau furnizată prin încărcarea la priză, va fi stocată într-o baterie litiu-ion de 9 kWh. Rezervorul de hidrogen poate fi reîncărcat în aproximativ 3 minute. Bateria poate fi încărcată cu ușurință acasă sau la serviciu, rețeaua de stații de încărcare, care a ajuns la 34 de locații pe teritoriul Germaniei, fiind deocamdată slab dezvoltată.

CITIȚI AICI MAI MULT DESPRE GLC F-CELL

Pages : 1 2 3 4 5

Comentati?

Your email address will not be published.