Noul Mercedes-Benz e-Truck reinventează mobilitatea urbană

,
1.43K 0

Daimler a dezvăluit planul pus la cale de companie în privința mobilității urbane, prezentând noul camion Mercedes-Benz Urban e-Truck la Salonul Vehiculelor Comerciale IAA. Este primul camion electric de mare tonaj din lume și vine cu o autonomie de 200 kilometri.

Mercedes-Benz Urban e-Truck a ajuns pe scena de la Hanovra printr-o furtună electrică pentru a urma planul de acțiune al companiei: reinventarea mobilității urbane pentru tranporturi inteligente, electrice și conectate. Camionul cu o sarcină utilă de 12,8 tone și-a făcut drum pe scenă în fața jurnaliștilor. Fără să producă vreun zgomot, camionul reduce transporturile de mare tonaj la rularea cu zero emisii.

Mercedes-Benz e-Truck (4)

‘’Daimler deschide porțile către transporturile cu emisii zero’’, susțin reprezentanții companiei, prezicând că următorii zece ani vor aduce schimbări în domeniu mai mari ca acelea survenite în ultimii 130 de ani, de la inventarea automobilului încoace.

La Urban e-Truck, cele două motoare asincron în trei faze dezvoltă o putere de 400 V, în timp ce puterea maximă ajunge la 2 x 125 kW. Acestea au un cuplu maxim de 2 x 500 Nm. Bateria cu 3 module asigură o autonomie de 200 de kilometri.

Mercedes-Benz e-Truck (1)

Sistemul Intelligent Range Management, cu care este dotat, ajută planificarea și redirecționarea camionului. De asemenea, acesta oferă conexiune între șofer și dispecerat. Două ecrane, unul dintre ele măsurând 12,3 inchi, oferă șoferului toate informațiile utile, dar și avertismentele în privința regulilor de trafic, pe durata rulării. Cifrele care indică, în timp real, capacitatea bateriei, se află permanent în câmpul vizual al șoferului. Conectat la sursa corectă, camionul se încarcă în 2 ore.

Mercedes-Benz e-Truck (6)

Fiind un vehicul avangardist, Urban e-Truck se laudă și cu un design revoluționar, interesant, dar și practic. O grilă neagră, transparentă, cu tehnologie LED, conectează camionul cu mediul înconjurător.

Târgul Internațional al Vehiculelor Comerciale 2016 de la Hanovra a început în această săptămână. Porțile sale vor rămâne deschise până pe 29 octombrie. Ediția de anul acesta se concentrează pe ideea de Transformare Digitală.

Comentati?

Your email address will not be published.