MARELE PARIU: Daimler investește 10 miliarde de euro în mașini electrice

,
1.24K 0

Gama de mașini electrice de la Mercedes-Benz include deocamdată un singur model, B 250 e, dar situația se va schimba în curând. Compania-mamă, Daimler, intenționează să investească peste 10 miliarde de euro în dezvoltarea de noi mașini electrice.

Daimler va miza pe succesul noului sub-brand Mercedes-EQ, rezervat exclusiv mașinilor electrice. Planul a fost confirmat de Thomas Weber, șeful departamentului de dezvoltare de la Mercedes-Benz. După 2025, va exista un total de 10 mașini electrice Mercedes-EQ și Smart,  disponibil în showroom-uri, toate construite pe o nouă platformă modulară.

Dezvoltată special pentru vehicule electrice, platforma MEA (Modular Electric Architecture) este construită din oțel, aluminiu și carbon și se poate folosi în cadrul tuturor claselor și pentru orice dimensiuni: ampatamentul, ecartamentul și toate componentele sistemului de propulsie, în mod special bateriile, sunt variabile grație sistemului modular, care poate crea orice cu ușurință, de la SUV-uri la limuzine. Bateria este integrată în podeaua vehiculului, între punți. Puterea grupului propulsor poate ajunge la o valoare maximă de 300 kW (402 CP), 700 Nm și o autonomie de până la 500 km. Modulele bateriei litiu-ion sunt furnizate de sucursala Daimler German Accumotive și au o capacitate totală de 70 kWh.

Primul model dintre cele patru electrice construite pe noua platformă MEA va fi Generation EQ, un SUV de dimensiunile lui GLC  – programat să ajungă în showroom-urile Mercedes în 2019. Până în 2020, Mercedes va avea peste patru modele electrice dedicate în gama sa, în timp ce, în 2025 numărul lor ar trebui să fie mai mare de 10, a dezvăluit șeful Mercedes, Dieter Zetsche.

Versiunea de serie a conceptului EQ va fi produsă la Bremen, alături de actualul GLC (MAI MULTE DETALII AICI). Mercedes va adăuga și un GLC pe pilă de combustibil, promovat tot sub formă de concept, de asemenea construit la Breamen. CITIȚI AICI MAI MULT DESPRE GLC F-CELL.

Comentati?

Your email address will not be published.