Ca un joc Lego – Iată noul Mercedes-Benz Unimog care merge pe șine

,
1.67K 0

Mercedes-Benz va fi în centrul atenției la expoziția Innotrans, care va avea loc la finele lunii septembrie la Berlin. Compania cu steaua în trei colțuri va prezenta cele mai noi modele pentru uz feroviar, dar și pentru rularea pe drumurile publice. Unimog-ul polivalent va fi, cu siguranță, vedeta evenimentului.

Mercedes-Benz Unimog este vehiculul cu cele mai multe opțiuni de personalizare. Prin modelul Unimog pentru uz feroviar și stradal, Mercedes se adresează companiilor de căi ferate, prestatorilor de servicii în domeniul transportului public subteran, operațiunilor care implică transportul pe șine, dar și celor responsabili cu întreținerea și construirea căilor ferate.

Mercedes-Benz Unimog

Exact ca un joc Lego, Unimog-ul poate fi personalizat pentru a servi nevoilor clienților din numeroase domenii. Fiind folosit pe post de tractor, macara, vehicul militar, tovarăș de of-road, Unimog-ul este transformat acum în tren.

Disponibil deja pe piețele din afara Europei, cum ar fi China și zona asiatică a Rusiei, acest tip de Unimog prezintă caracteristici superioare modelelor precedente, incluzînd aici sistemul de rulare “EasyDrive”, care permite trecerea facilă de la modul de lucru la modul de operare.

Mercedes-Benz UnimogUnimog U 423 ce urmează să fie expus la Innotrans vine cu ampatament lung și o putere de 170 kW (231 CP) și este echipat cu o platformă, dar și cu un sistem de cuplare a unui boghiu. Unimog-ul poate fi controlat prin telecomandă chiar de pe platforma aflată în mișcare.

Unimog-ul poate tracta până la 1000 de tone. Tracțiunea integrală și convertorul de cuplu, alături de șinele acționate de propriile roți ale vehiculului fac posibilă această operațiune.

Costurile reduse de întreținere fac din Unimog un vehicul economic, acesta asigurînd un consum mic, dar și posibilitatea de a se deplasa singur în zona de lucru.

Noua generație Unimog este disponibilă acum cu o alarmă de incendiu și un sistem de stingere a incendiilor, localizate în compartimentul motorului. Acest lucru echivalează cu alinierea la standardele stricte privind protecția anti-incendiu pentru uz la interiorul tunelurilor în care este permisă și circulația călătorilor.

Comentati?

Your email address will not be published.