Un Mercedes W 123 clasic face accident pe Nurburgring

,
1.19K 0

Celebru pentru reputația sa de a fi practic indestructibil, Mercedes W 123 își testează abilitățile. Un Mercedes 200 D de culoare maro a făcut accident la Nurburgring, dar a supraviețuit.

Modelul W 123 cu propulsie diesel este cotat la aproximativ 60 PS (44 kW),  așa că de ce ar da cineva ture cu el pe circuit este dincolo de capacitatea noastră de înțelegere.

Cel puțin, este o mașină foarte sigură. Atunci când a apărut, la finalul anilor ’70, seria W123 a contribuit la introducerea unor noi tehnologii, așa cum au fost sistemul împotriva blocării frânelor (dotare opțională începînd cu august 1980), o coloană de direcție retractabilă și airbag pentru șofer (opțional începînd cu 1982). Unele dintre aceste tehnologii, cum ar fi ABS-ul, au fost introduse fie mai târziu, fie deloc pentru mașinile destinate Statelor Unite la acea vreme. Multe veneau cu interior cu finisaje din lemn și cu oglindă laterală pe partea pasagerului, geamuri electrice, închidere centralizată și locuri suplimentare dispuse față-n față. Ce noutate! Mercedes  a vândut o transmisie manuală cu cinci trepte în Europa și una automată cu patru trepte în Statele Unite.

Cu toate acestea, nici șoferul nu pare să fie vreun pilot talentat. Montajul îl arată pierzînd controlul după ce blochează roata opusă în timpul unui derapaj. Este cel de-al doilea derapaj care se pare că l-a prins pe picior greșit, trimițînd Mercedes-ul W 123 200 D în parapet. Cu răni superficiale. Deci da, putem spune că W 123 e tare ca piatra. CONVINGEȚI-VĂ URMĂRIND CLIPUL DE MAI JOS.

Comentati?

Your email address will not be published.