Noul V-Class Marco Polo: biroul din aer liber

Mercedes-Benz V-Class Marco Polo 2014
,
5.13K 0

La Salonul Auto din 2014 rezervat caravanelor, de la Düsseldorf, Mercedes-Benz a pregătit o mică surpriză pentru aceia care își doresc mai mult de la V-Class: Marco Polo – varianta pentru campare, dezvoltată în colaborare cu Westfalia.

În timp ce Mercedes-Benz V-Class este potrivit pentru călătorii lungi pentru până la 8 pasageri, într-o ambianță foarte luxoasă sau într-un mediu asemănător unui birou, V-Class Marco Polo are alte scopuri, în principal legate de evadarea în natură. Poate găzdui doar 4 persoane, dar avantajul principal este că toți aceștia pot dormi în mașină.

V-Class Marco Polo are un acoperiș extensibil, care poate fi folosit ca și cort (atunci când este ridicat) și care poate primi două persoane să doarmă pe salteaua de spumă inclusă. Când salteaua este pliată, se creează un spațiu suficient pentru a sta în picioare în cabină.

Celelalte două persoană călătoresc pe bancheta de două locuri din spate, care poate fi transformată cu ușurință într-un pat pentru una sau două persoane. Prin apăsarea unor butoane, șezutul culisează pe șinele din podea, iar spătarele, reglabile individual, se pliază înspre spate. Și pernele laterale sunt gonflabile elecropneumatic (oferă suport în modul șezut și se dezumfla automat în modul dormit).

Nu chiar un hotel de 5 stele, dar pe aproape...

Nu chiar un hotel de 5 stele, dar pe aproape…

V-Class Marco Polo le permite celor dinăuntru să gătească și să mănânce. Pe partea stângă, există un ansamblu de bucătărie, care include o plită cu două ochiuri, o chiuvetă și un mic frigider, dar și câteva sertare și compartimente pentru depozitare. Plus o masuță pliabilă, care oferă spațiu de servit masa pentru 4 persoane. Din acest motiv, scaunul șoferului și cel al pasagerului din dreapta se rotesc la 180 de grade.

Marco Polo prezintă și alte facilități pentru campare, cum ar fi un rezervor de apă proaspătă, un rezervor de apă menajeră, chiar și un dulap sau o masă de camping care culisează de după pat. Există, de asemenea, și o listă lungă de accesorii, unele dintre ele fiind practice, altele luxoase (cum ar fi podeaua închisă sau deschisă la culoare, în genul punții de yacht).

Pentru acele momente în care vrei să te întorci la origini

Pentru acele momente în care vrei să te întorci la origini

Versiunea V-Class Marco Polo este disponibilă în două variante de echipare. Prima, Marco Polo, este pentru clienții exigenți, care pot alege dintre trei varainte ale motorului turbodiesel în 4 cilindri, cu o capacitate de 2.143 cmc: 136 CP (cu o economie de combustibil estimată la 6 l/100 km), 163 CP și 190 CP. A doua, Marco Polo ACTIVITY, este o ofertă mai convenabilă și prezintă două versiuni de motorizare mai accesibile: este vorba despre dieselul de 1.598 cmc, în variantele de putere de 88 CP și 114 CP.

În Germania, prețul pentru noul Mercedes-Benz V-Class Marco Polo începe de la 54.835 euro, în timp ce Marco Polo ACTIVITY are un preț de pornire mai atractiv, de 38.960 euro, dar lista de opțiuni e mult mai limitată.

Comentati?

Your email address will not be published.