G-Class în Kyoto – O mașină de legendă într-un oraș de legendă

,
1.51K 0

Nu există niciun alt loc în Japonia care să dea pe dinafară de cultură așa cum o face Kyoto. Așa că Mercedes-Benz a dus un G-Class direct în inima culturii nipone pentru o ședință foto excepțională. Haideți să vedem ce a ieșit.

Conducînd de la Tokyo la Kyoto prin peisajul de toamnă târzie, echipa Mercedes-Benz a avut mult timp la dispoziție pentru fotografii artistice care să surprindă frunzele placate cu aur și deghizate în rubine ale decorului japonez. Odată ajunși în fosta capitală imperială a Japoniei, echipa s-a oprit ca să guste tăieții tradiționali soba, într-un restaurant de modă veche.

Apoi, bine sfătuiți de artiștii foto Ariko Ianoka și Sean Lotman, au pornit spre centrul cultural al orașului cu 1,5 milioane de locuitori. De-a lungul istoriei, Kyoto a fost numit și “Orașul celor 10 000 de locuri sfinte”. În prezent, 1600 de temple buddhiste și 400 de morminte shintoiste, aproape toate construite din lemn, sunt încă în picioare, sfidînd secolele.

Mercedes-Benz G-Class Kyoto

Bătrân de un mileniu și jumătate, Kyoto a fost rezidență imperială până în 1869. Plecarea împăratului i-a slăbit economia, dar orașul a supraviețuit. În timpul celor de-al doilea război mondial, era să fie șters de pe harta mondială. Statele Unite l-au considerat o țintă pentru bomba atomică, pentru că, fiind centrul cultural și intelectual al Japoniei (încă găzduiește una dintre cele mai apreciate universități din lume), americanii considerau că avea și o populație care ar fi înțeles mai bine semnificația unei arme.” Secretarul de război în timpul administrației Roosevelt și Truman, Henry L. Stimson, a insistat să cruțe Kyoto. În schimb, au luat la țintă Nagasaki, într-un raid aerian teribil, pe 6 august 1945. Altfel, decorul pentru ședința foto cu G-Class ar fi fost cu totul altul.

Într-o țară în care trenul de mare viteză Shinkansen poate atinge o viteză demnă de o aeronavă de pasageri de dimensiuni medii (581 km/h este recordul mondial), echipa Mercedes-Benz a profitat de timp pentru a se bucura de călătoria pașnică prin cultura orașului Kyoto. Vă puteți bucura de galeria foto cu Mercedes G-Class în Kyoto.

Comentati?

Your email address will not be published.