Buster: Transportorul Mercedes pentru modelele de curse Porsche din anii ’60

Mercedes O317.
,
1.47K 0

Când spui Porsche și Mercedes-Benz în contextul motorsportului, te referi, pe bună dreptate, la o rivalitate între cele două branduri. Ei bine, lucrurile nu au stat întotdeauna așa, în special prin anii ’60.

Buster, așa cum este poreclit transportorul creat de Mercedes-Benz în 1968, a fost proiectat pornindu-se de la autobuzul Mercedes O317, adaptat ulterior pentru a satisface cerințelor celor de la Porsche în materie de transport.

Mercedes-Benz a livrat două astfel de transportoare folosite de Porsche până în anii ’80, pentru diferite sarcini. Deși principala lor menire era să asigure livrarea modelelor de curse pe circuitul unde urmau să concureze, cele două utilaje erau folosite și pentru depozitarea motoarelor și a pieselor de schimb.

Caroseria a fost special dezvoltată în Stuttgart, de către Robert Schenk, iar printre vedetele Porsche care au beneficiat de serviciile transportorului Mercedes se numără legendarele Porsche 917, 911 RSR și 965.

Pentru că pasiunea pentru astfel de mașinării mai puțin pline de glorie dar care au servit din umbră scopuri mărețe în motorsport nu are limite, cei de la eGarage au realizat un material video în care ilustrează povestea transportorului Buster:

Comentati?

Your email address will not be published.