O nouă carte despre legendarul Mercedes-Benz 300 SLR

,
1.3K 0

Privind în urmă la trecutul Mercedes-Benz în motorsport, este destul de complicat să evidențiezi un singur moment anume, dar Mercedes-Benz 300 SLR din 1955 are motive întemeiate să ridice pretenții în acest sens.

La fel cum se întâmplă acum în Formula 1, în 1955, Mercedes- Benz domina Campionatul Mondial al Mașinilor Sport (World Sportscar Championship), iar mașina cu care făcea acest lucru era Mercedes-Benz 300 SLR. Monopostul obținea primele două locuri pe podium sau chiar podiumuri întregi în mod obișnuit și, în cele din urmă, le-a adus celor de la Mercedes-Benz titlul mondial în Campionatul Mașinilor Sport din acel an.

Pentru a onora acest model legendar, Mercedes-Benz Classic prezintă acum o nouă carte despre Mercedes-Benz 300 SLR, scrisă de renumitul autor din domeniul auto Günter Engelen după o documentare meticuloasă în vastele arhive Mercedes-Benz. Cartea va fi tipărită într-o ediție limitată și numerotată și va fi primul volum al unei serii denumite “Milestones of Motorsport” (“Momente de referință în motorsport”).

“Mercedes-Benz 300 SLR este una dintre mașinile legendare supreme din circuitul competițional”, spune Michael Bock, șeful diviziei Mercedes-Benz Classic și al Centrului de Relații cu Clienți. “Admir această mașinărie perfectă din sporturile cu motor – dar îi admir în egală măsură și pe oamenii care au construit și au condus vehiculul în anii ’50. Günter Engelen își arată și el sentimentul de admirație, nu am fi putut găsi un scriitor mai bun pentru această carte.”

Günter are acum 77 de ani, așa că a avut ocazia să vadă cu propriii săi ochi o mare parte a istoriei motorsportului. Din 1985, acesta a început să fie intersat de istoria mașinilor în general, și a brand-ului Mercedes-Benz în special.

Pentru această nouă carte, Engelen a făcut săpături adânci în Arhiva Clasică Mercedes-Benz, adunând documente și informații pentru a crea o lucrare care are toate șansele să devină o legendă ea însăși.

Cartea nu urmează, pur și simplu, mașina ca un produs finit, ci și crearea acesteia și oamenii implicați. Nivelul detaliilor și al acurateții este uluitor și a fost posibil numai datorită tenacității și perseverenței lui Günter.

Mercedes-Benz 300 SLR. Milestones of Motorsport, Volumul 1. Editat de Daimler AG, Mercedes-Benz Classic, text – Günter Engelen. Publiscat de Hatje Cantz Verlag, Ostfildern, Mai 2015; copertă cartonată, 256 pagini, 288 de fotografii și ilustrații, cutie, numerotată și limitată la 999 de copii în germană, respectiv în engleză. 199 euro. ISBN: 978-3-7757-4000-5 (germană), 978-3-7757-4001-2 (engleză). Disponibil la magazinul aflat în Muzeul Mercedes-Benz și în librării.

Comentati?

Your email address will not be published.