Rivalii Mercedes, BMW și Audi, țintesc Tesla Model X

,
1.22K 0

Una e să îți atragi rivalități după ce te afli pe lume deja de câțiva ani și alta e ca toți să se pregătească de venirea ta încă de dinainte de a te naște. Dacă meriți asemenea atenție, atunci e clar că ești deosebit.

Fără voia lor, Audi și BMW fac munca agențiilor de PR și promovare plătite de Tesla, poziționîndu-și viitoarele lor SUV-uri și modele crossover electrice ca fiind „rivali pentru Tesla Model X”.

Mai întâi de toate, se pare că BMW pune la cale un SUV propulsat de o baterie care va fi construit la uzina sa Spartangburg din Statele Unite, acolo unde restul modelelor familiei X sunt asamblate în prezent – X3, X4, X5 și X6. Acesta ar trebui să devină cel de-al treilea model al gamei i, după mașina de oraș i3 și mașina sport i8, care sunt construite la Leipzig, în Germania.

Un SUV complet electric ar avea sens, reprezentînd o extindere a familiei i de la BMW, dar ne-am grăbi dacă ne-am aștepta ca mașina asta să vină mai devreme de 2018. Pe de altă parte, un purtător de cuvânt de la BMW a declarat că informațiile sunt doar „speculații”, ceea ce nu înseamnă că nu sunt adevărate.

Nu există în prezent nicio informație referitoare la cum ar putea arăta acest ipotetic SUV BMW electric, dar dacă precedentele două modele i sunt relevante, ne putem declara extrem de curioși în privința designului pe care îl va avea.

Între timp, se pare că Audi vine cu un concept Q6 (numele nu a fost confirmat deocamdată) la Salonul Auto de la Frankfrut din această toamnă, concept care, ghici ce, va fi, de asemenea, un rival pentru Tesla Model X. Va fi complet electric și promite o autonomie de cel puțin 500 de kilometric (310 mile) care, conform standardelor actuale, înseamnă enorm. Pentru a concura cu Tesla, însă, trebui să ofere și un timp de încărcare foarte bun.

Se pare că va avea la bază platforma MLB, iar caroseria va adopta un design extrem de aerodinamic, nemaivăzut până în prezent la niciunul dintre modele Audi. Dar pentru că Audi nu este Tesla, acest nou Q6 electric ar trebui să dea naștere și altor versiuni, cum ar fi una plug in hybrid sau un model cu propulsie pe hidrogen. Deși nu există discuții despre un Q6 cu propulsie convențională, Audi ar risca enorm dacă nu ar oferi și această versiune.

Mercedes-Benz nu a făcut niciun anunț în această privință, dar din moment ce are deja o mașină electrică perfect funcțională în forma Clasei B, ar putea să li se alăture în orice moment.

 

*În fotografia la rezoluție mică apare conceptul Audi Q6.

Comentati?

Your email address will not be published.