Mercedes-EQ: Mașinile electrice se vor produce și la Sindelfingen

,
1.23K 0

Uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen va fi cel de-al doilea centru, după Bremen, care va produce modelele noului sub-brand dedicat Mercedes-EQ.

Uzina de la Sindelfingen va deveni centru de producție pentru modelele electrice cu baterie din clasa superioară și de lux. Pe lângă Bremen și Sindelfingen, alte modele EQ vor fi integrate în producția de serie a uzinelor Mercedes existente pe patru continente. La care centru modelele EQ vor intra în rețeaua de producție este o decizie care va fi luată în funcție de cererea pieței.

Peste 10 mașini electrice până în 2025

Odată cu luarea acestei decizii, mașinile electrice Mercedes-EQ vor fi fabricate în trei centre, în Bremen, Rastatt, Sindelfingen și la uzina Smart din Hambach, Franța. Producția modelului B-Class Electric Drive a fost întreruptă la Rastatt din aprilie 2014. Elektro-Smart-ul se construiește la Hambach încă din 2007.

La Bremen, 150 de muncitori angajați temporar au fost transferați pe posturi permanente odată cu startul producției de modele EQ. La Bremen va fi fabricat SUV-ul Mercedes-EQ.

Până în 2025, Mercedes-Benz intenționează să lanseze peste zece mașini electrice: în toate segmentele, de la smart la SUV-uri de clasă mare. Compania preconizează că mașinile electrice își vor adjudeca un procent între 15 și 25% din totalul vânzărilor.

Comentati?

Your email address will not be published.