Noul Lexus RX atacă GLE-ul de la Mercedes la New York

,
2.61K 0

Noul Lexus RX atacă GLE-ul de la Mercedes la New York. Japonezii îi provoacă pe nemți pe terenul aceluiași salon auto, care găzduiește premiera mondială a SUV-ului lor reîntinerit.

Cea de-a patra generație RX este puțin mai lungă, mai lată și mai înaltă decât mașina pe care o înlocuiește. Ampatamentul a fost și el extins cu 50 mm, în încercarea celor de la Lexus de a crea mai mult spațiu interior.

lexus-rx-11

Această mărire a fost mascată cu atenție, cu ajutorul unor elemente SF, împrumutate direct de la modelul mai mic NX, cu de acum obișnuita grilă tip fagure, jante din aliaj de 20 de inci, faruri în formă de L și arcurile evazate ale roților oferind o impresie puternică.

Și interiorul marchează o desprindere clară de trecut. Un ecran mare de infotainment de 12.3 inci completează informațiile proiectate pe parbriz și noul buton de control dreptunghiular al acestui sistem.

lexus-rx-12

Două variante de motorizare sunt oferitte. Prima este versiunea reconfigurată a actualului tren de rulare hibrid cu o putere totală estimată la 300bhp. Puterea vine dintr-un motor V6 Atkinson de 3.5 litri, combinat cu un motor electric. Lexus oferă și un motor V6 pe benzină de 3.5 litri, capabil să dezvolte 300bhp și o cutie automată nou-nouță, cu opt trepte. Tracțiunea integrală este oferită standard.

Versiunile F-Sport prezintă o grilă și o bară față cu aspect de plasă, design unic al jantelor din aliaj, tablou de bord și padele montate pe volan. Sistemul cu suspensie adaptivă variabilă și stabilizator activ menține mașina pe poziție în curbe.

lexus-rx-8

Safety System+ este standard, adunînd sub umbrela sa frânarea de urgență, avertisment la părăsirea benzii de ciruclație, faruri cu fază lungă automata, asistent la menținerea benzii și pilot automat adaptiv. Lista de opțiuni include un sistem reglabil de iluminare, sistem pentru monitorizarea punctului mort și un sistem cu o cameră cu perspectivă panoramică.

Comentati?

Your email address will not be published.