Şah la B-Class: BMW Seria 2 Gran Tourer cu 7 locuri

,
3.55K 0

BMW o ia înaintea lui Mercedes odată cu extinderea gamei de MPV-uri cu o versiune Gran Tourer cu 7 locuri a Seriei 2, fratele mai mare al controversatului Active Tourer.

După ce a dat buzna pe un teritoriu neexplorat cu primul MPV cu tracțiune față, în trei cilindri din istoria sa, BMW continuă să inoveze și lansează primul monovolum compact premium cu șapte locuri de pe piață.

Platforma UKL1 cu tracțiune față stă la baza noului BMW Seria 2 Grand Tourer, aceeaşi platformă care este împărțită cu modelul mai mic Active Tourer, cu actualul Mini Hatch și cu o gamă întreagă de viitoare modele cu tracţiune faţă. Interiorul și cel puțin două treimi din panourile caroseriei sunt împărțite cu Active Tourer.

bmw-2-gran-tourer-9

Așa cum era de așteptat, apariţia celui de-al treilea rând de scaune se reflectă în proporțiile diferite ale mașinii. Măsurând 4.556 mm în lungime, noul BMW Seria 2 Gran Tourer este cu 214 mm mai lung decât fratele său cu 5 locuri. Cele două modele au aceeași lățime de 1.8 metri în timp ce înălțimea a crescut cu 53 mm până la 1.61 metri, o măsură necesară pentru a câştiga spațiul la cap necesar pe al treilea rând.

bmw-2-gran-tourer-6

Cel de-al doilea rând de scaune a fost înălțat cu 3mm, iar acestea pot culisa înainte și înapoi cu până la 130 mm pentru a facilita accesul la scaunele individuale din spate. Portbagajul are o capacitate de 560 de litri cu al treilea rând în poziţie ridicată și 620 de litri, fără. Spațiul total poate fi extins până la 1.820 litri dacă al doilea și al treilea rând de scaune sunt pliate.

bmw-2-gran-tourer-7

Clienţii pot opta pentru tracțiune pe două roți și integrală, pentru două motoare pe benzină – o unitate de 1.5 litri în trei cilindri pentru 218i și una de 2.0 litri în patru cilindri pentru 220i; trei motoare diesel – o unitate de 1.5 litri în trei cilindri pentru 216d, una de 2.0 litri în patru cilindri pentru 218d, respectiv o unitate mai puternică de 2.0 litri în patru cilindri pentru 220d xDrive.

Echiparea standard include aer condiționat automat cu reglare pe două zone, Park Distance Control și Cruise Control cu  funcție de frânare, bancheta culisantă, jante din aliaj de 16 inci, iDrive, Bluetooth, senzor de ploaie, Collision Warning și Brake City. Gama Sport aduce în plus jante de 17 inci și scaune sport.

bmw-2-gran-tourer-5

Nu va dura mult până când Mercedes-Benz va răspunde provocării BMW cu un nou model compact în șapte locuri propriu. În comparație cu decizia BMW de a merge pe ruta clasică a unui MPV, Mercedes-Benz pregătește un frate mai mare și mai spațios pentru crossoverul GLA, intitulat GLB.

Debutul oficial al lui BMW Seria 2 Gran Tourer se va consuma pe 3 martie, prima zi de presă a Salonului Auto de la Geneva. Primele livrări vor avea loc în vară, în timp ce listele de prețuri oficiale vor fi făcute publice în apropiere de data lansării comerciale.

Comentati?

Your email address will not be published.