Mercedes-Benz GLE, dezvăluit oficial – foto și detalii complete

,
4.74K 0

Mercedes-Benz GLE a fost dezvăluit înaintea debutului oficial de la New York, de săptămâna viitoare. Cunoscut anterior sub titulatura ML, SUV-ul de la Mercedes-Benz primește o nouă denumire și o nouă versiune plug-in hybrid, alături de upgrade-ul stilistic implicit.

În ceea ce privește designul, noul GLE moștenește limbajul stilistic al recent lansatului GLE Coupe, modificările operate vizând partea frontală mult mai agresivă, bara de protecție nouă, capota motorului și blocurile optice cu tehnologie LED. Barele de amarare sunt standard, în timp ce parașocul posterior integrează acum țevi de eșapamament duble.

mercedes-gle-5
Mercedes-Benz a îmbunătățit radical și interiorul noului GLE. Dintre noutăți amintim ecranul „plutitor” de infotainment de 7 inci cu controller tactil, același sistem folosit deja de C-Class și GLE Coupe. Volanul și designul consolei centrale sunt de asemenea noi. Mercedes-Benz va pune la dispoziția clienților o gamă mult mai largă de opțiuni pentru culorile și materialele folosite la interior, printre care lemnul, fibra de carbon, dar și culori noi pentru tapițeria din piele: bej aprins, maro, cafeniu sau alb porțelan. Linia AMG aduce în plus de tapițerie din piele Artico, direcție sport și jante din aliaj de 20 de inci.

mercedes-gle-11

Cea mai mare noutate este reprezentată de apariția primei versiuni plug-in hybrid din istoria modelului, dar și a gamei de SUV-uri Mercedes-Benz. Intitulată GLE500e 4Matic, aceasta adoptă același sistem folosit și de S500 Plug-In-Hybrid: un motor turbo V6 de 3 litri și 333 CP, cuplat la un motor electric cu 116 CP, rezultatul fiind o putere totală de 442 CP și un cuplu de 650 Nm.

Puterea este transmisă către cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze 7G-Tronic, iar șoferul are posibilitatea să schimbe între patru moduri de condus diferite, denumite „Hybrid”, „E-Mode”, „E-Save” și „Charge”. În modul electric ”E-Mode”, GLE 500e are o autonomie de aproximativ 30 de km la o viteză maximă de 130 km/h și un consum mixt de 3 litri /100 km. Reîncărcarea bateriilor durează în jur de 2 ore, de la prizele convenționale.

mercedes-gle-14

Gama de motorizări mai include un diesel de 2 litri în patru cilindri cu 201 CP (GLE 250d), un V6 diesel cu 255 CP (GLE 300 d) și două unități pe benzină, un V6 twin-turbo cu 328 CP pe GLE 400 și un twin-turbo V8 pe benzină cu 429 CP pe GLE 500. Cele mai puternice modele din gamă rămân GLE 63 AMG, propulsat de motorul V8 twin-turbo de 5.5 litri cu 549 CP  și GLE 63 AMG S, același motor dar cu 577 CP.

Mercedes anunță că la nivelul întregii game, consumul și emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 17%, meritul revenindu-i parțial și faptului că toate modele GLE diesel sunt echipate standard cu noua transmisie automată cu nouă trepte a casei germane.

Comentati?

Your email address will not be published.