Mercedes-Benz Clasa S Maybach: a patra versiune Clasa S
, / 893 0
Mercedes-Benz Clasa S Maybach

Mercedes-Benz Clasa S Maybach: a patra versiune Clasa S

SHARE
Home Proiecte secrete Mercedes-Benz Clasa S Maybach: a patra versiune Clasa S

După renunțarea la marca Maybach, Mercedes intenționează să fie mai activă în clasa de lux. După limuzinele cu ampatament lung și scurt și versiunea S Class Coupe, un sedan Clasa S mai lung este programat să concureze cu Rolls-Royce Ghost.

Renașterea Maybach-ului nu a fost una de succes și Daimler a decis să pună punct brand-ului la finalul anului 2011.

Dar Mercedes-Benz nu poate accepta acest eșec al unui brand celebru și a hotărât să-și extindă prezența în clasa de lux cu noi versiuni ale celei mai recente generații Clasa S.

Prima mutare a fost integrarea fostului coupe CL în gama modelelor Clasei S. Noul coupe de lux poartă acum numele de Clasa S Coupe.

Mercedes Clasa S Maybach va avea un ampatament cu 200 mm mai lung, în comparație cu actualul ampatament al Clasei S.

Limuzina este oferită pentru moment cu ampatament scurt și lung. A patra variantă va fi o limuzină Clasa S și mai lungă, iar această versiune de lux va purta numele Clasa S Maybach, pentru a aminti de celebrul brand.

Conform unor informații, Clasa S Maybach va avea un ampatament cu 200 mm mai lung, în comparație cu ampatamentul de 3,165 mm al versiunii cu ampatament lung.

Asta înseamnă că, la o lungime estimativă de 5,446 mm și un ampatament de 3,365 mm, Clasa S Maybach va intra în concurență directă cu Rolls Royce Ghost SWB, care are o lungime de 5,40 metri și un ampatament de 3,3 metri.

Viitoarea Clasă S Maybach a fost din nou spionată în timpul testelor de pe circuitul de la Nurburgring și putem vedea că Mercedes nu prea are ce să ascundă. Doar montantul spate și designul geamului lateral spate au fost mascate.

Luînd în considerare că Clasa S Maybach va fi poziționată pentru a concura Rolls-Royce Ghost, estimăm dotări de lux similare și doar motoare de top: V8 biturbo de 4.7 litri cu 455 CP (S 500), S 63 AMG (585 CP) și S 65 AMG cu V12 de 6 litri, 630 CP și 1000 Nm.

Gama Clasei S va avea 6 membri – cea mai mare gamă de lux care a existat vreodată

După cum putem vedea în fotografia care prezintă mașina din profil, portiera spate este mai mare și ne așteptăm la o configurare cu patru locuri.

Clasa S Maybach nu va fi cel mai lung model al Clasei S. Mercedes plănuiește și o versiune Pullman cu șase locuri amplasate pe trei rânduri. Iar ultima versiune va fi un cabrio în două uși, cu patru locuri, bazat pe noul S Class Coupe, cu acoperiș textil acționat electric. Așadar, noul model Mercedes Clasa S va avea șase membri, care vor face din Clasa S cea mai completă gamă care a existat vreodată în segmentul de lux.

Comentati?

Your email address will not be published.