Viitorul Mercedes-Benz GLK (GLC) va fi mai mare

Mercedes-Benz GLK
,
2.88K 0

Cea de-a doua generație Mercedes-Benz GLK (denumită GLC) a fost  surprinsă din nou pe străzi, iar pozele spion confirmă  faptul că va fi mai mare decât actualul model.

Așa cum se confirmă încă o dată din pozele spion atașate, noul Mercedes-Benz GLC va fi puțin mai mare decât versiunea pe care o înlocuiește, pentru a face loc modelului ceva mai mic, Mercedes-Benz GLA. Prototipul are un ampatament clar mai mare decât actualul GLK, iar ecartamentul este, de asemenea, mai lat. Putem observa capota mai lungă și faptul că puntea față a fost împinsă spre înainte pentru a acomoda ampatamentul ceva mai lung.

Acest lucru ar trebui să se traducă într-un spațiu mai generos la interior și o dinamică îmbunătățită. Înseamnă, de asemenea, că noul GLC va putea concura mai eficient cu rivali precum Audi Q5 și, în special cu BMW X3, în ceea ce privește spațiul interior și confortul.

O parte semnificativă a designului rămâne ascunsă sub camuflaj, dar se pare că viitorul GLC va adopta liniile de design tradiționale ale Mercedes-Benz. Proporțiile sunt mai sportive în comparație cu cele ale actualului model GLK, iar acoperișul coboară mai abrupt  spre  spate, profilul având o linie asemănătoare cu a unui coupe. Dacă ne uităm mai atent la pozele părții din spate ale mașinii, putem observa rama lată a lunetei, care demonstrează că luneta este doar într-o poziție temporară. Cel mai probabil, viitorul GLK va păstra din designul pătrățos pentru partea din spate, chiar dacă într-o formă mai soft, deoarece trebuie să se diferențieze de viitorul GLC coupe care va concura direct cu BMW X4.

Platforma tehnică este preluată de la noua generație Mercedes-Benz C-Class. Această a doua generație a SUV-ului GLK va avea și o versiune cu volan pe partea dreaptă, ceea ce îi va permite modelului să intre pe piețe precum Marea Britanie, Japonia și Australia.

Zvonurile vorbesc despre un nou motor turbo de 1.8 litri cu 4 cilindri sub capota noului GLC 250. Modelul GLC 250 BlueTec va folosi actualul motor diesel bi-turbo de 2.1 litri cu patru cilindri, ce dezvoltă 204 CP, în timp ce GLC 350 va fi propulsat de noul motor V6 turbo de 3 litri.

Încă nu este clar dacă Mercedes-Benz va lansa o variantă AMG, dar acest prototip a fost împreună cu alte modele AMG. Modelul a fost parcat peste noapte în poligonul de teste AMG și are jante de dimensiuni mari. ESte posibil ca mașina de test să aibă chiar un tren de rulare AMG.

Pentru moment, se zvonește că noul GLC va fi lansat la sfârșitul anului viitor sau la începutul anului 2016. Totul este nou la acest SUV de clasă medie Mercedes-Benz, denumit GLK până acum – chiar și numele. Conform unor surse oficiale din interiorul companiei, Mercedes-Benz va face schimbări radicale în ceea ce privește sistemul de denumire al modelelor, transformând vechiul GLK în GLC, iar noua versiune coupe va putea fi denumită simplu GLC Coupe.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.