Primul pick-up Mercedes dezvăluit în noi fotografii spion

,
1.42K 0

Nemții nu stau departe de niciun segment. Primul pick-up Mercedes, așteptat să-și facă apariția sub denumirea de GLT, își vede secretele dezvăluite de către AUTOCAR.

Aproximativ acum un an, am aflat de apariția unui pick-up de la Mercedes-Benz. Astăzi avem și fotografiile care o dovedesc. Ceea ce vedem aici nu este un pick-up NP300 Nissan camuflat masiv, ci chiar viitorul Mercedes GLT. Aparențele pot fi înșelătoare.

Conform celor spuse de colegii de la AUTOCAR, viitorul pick-up Mercedes-Benz va împrumuta baza tehnică de la modelul japonez, dar va beneficia de un ecartament mai mare față de Navara. Se pare că Mercedes GLT va avea și un interior diferit față de cel al Nissan-ului, chiar dacă acest camuflaj gros ascunde orice indicii în ceea ce privește designul.

Daimler colaborează deja cu Renault-Nissan la nivel global, așa că platforma comună folosită de noul Navara și de GLT-ul de la Mercedes nu este un proiect forțat. Până la urmă, Mercedes produce și în prezent propria sa versiune Kangoo de la Renault, sub forma modelului Citan.

Mercedes-Benz GLT va fi disponibil într-o singură configurație de caroserie, cu patru uși. Suspensia spate independentă  (combinația exotică dintre bara de torsiune și puntea spate cu cinci brațe, care și-a făcut apariția odată cu Nissan Navara), tracțiunea integrală 4Matic și transmisia manuală cu șase trepte, cu o transmisie automată cu șapte trepte aflată pe lista de opțiuni.

O gamă largă de trenuri de rulare, cu motoare cu patru și șase cilindri, va fi disponibilă alături de GLT, în versiuni pe benzină și pe motorină. Autocar dezvăluie că prețurile vor porni de la 30.000 de dolari pe cele mai ieftine piețe.

În ceea ce privește aspectele referitoare la producție, se pare că Daimler manifestă interes față de noua uzină Nissan de la Aguascalientes, din Mexic. Ar fi o decizie logică, avînd în vedere că piața cea mai mare pentru primul pick-up Mercedes ar trebui să fie SUA.

Informații apărute interior arătau că GLT va fi disponibil doar în Europa, Australia, Africa de Sud și America Latină, dar e puțin probabil ca Mercedes să rateze șansa de a oferi primul pick-up construit de un brand european premium pe cea mai mare piață pentru acest segment.

Foto: Autoevolution.com

Comentati?

Your email address will not be published.