G-Class Prindiville Design Indomitable este o dihanie din fibră de carbon

,
1.88K 0

Mercedes-Benz Clasa G, în special în versiunea AMG, a fost dintotdeauna genul de mașină care atrage atenția, și nu de puține ori genul de atenție nedorită.

Deși susținem puterea și accelerația rapidă, versiunea Mercedes-Benz G 63 AMG este motivul pentru care uneori nu ne place marele off-roader. De ce? Ei bine, pentru că din cauza puterii sale uriașe, reprezintă o țintă constantă pentru tot felul de companii de tuning care profită de forma sa masivă și înfățișarea agresivă ca să inventeze mașini care, uneori, sunt înfiorătoare, și asta nu doar la figurat.

Prindiville Design este o companie britanică fondată de Alex Prindiville, care acum ocupă funcția de director general. Compania este specializată în caroserii și producția de piese pentru brand-uri premium (Ferrari, Jaguar, Land Rover, BMW, Audi și, bineînțeles, Mercedes-Benz) cu o vastă experiență în lucrul cu fibra de carbon.

Acest din urmă aspect devine imediat evident, în secunda în care privești G-ul Indomitable (“Îndărătnic”), un Mercedes-Benz G 63 AMG făcut să arate ca un fotbalist care poartă o mască neagră de protecție – gândiți-vă la Cesc Fabregas de la Chelsea și nu ați fi prea departe.

prindiville-mercedesblog.com-35

Piesa principală a lucrării Prindiville o reprezintă un kit de caroserie alcătuit din 30 de piese, făcute dintr-o bucată mare de fibră de carbon, pe care clientul le poate alege cu finisaj mat sau lăcuit. Gama pieselor variază de la bara față și spate complet noi până la o capotă nouă, arcuri mărite deasupra roților, părțile laterale ale aripilor, ramele farurilor și ale stopurilor, oglinzile laterale și capacul roții de rezervă.

prindiville-mercedesblog.com-28

Și dacă tot vorbim de roți, pachetul Prindiville oferă și un set de rame la comandă cu șase spițe, care complimentează aspectul general al mașinii. Există și o creștere nesemnificativă de putere, motorul V8 pompînd 50 CP în plus față de versiunea standard G 63 AMG. Acest lucru este realizat cu ajutorul remapării blocului electronic de comandă și cu al unui sistem de evacuare Prindiville, dar compania spune că în cazul în care clienții își doresc mai multă putere, vor fi ajutați. Prindiville a modificat și cutia de viteze, discurile de frâne, etrierele, pentru a colabora mai bine cu adaosul de putere.

prindiville-mercedesblog.com-18

Interiorul modelului prezentat prezintă piele de culoare închisă și alcantara cu cusături roșii, dar aceasta este doar una dintre numeroasele combinații de culori și materiale dintre care clientul va putea alege.

Prețul acestei transformări este de aproximativ 250,000 de lire sterline (343,500 euro), dar ar putea varia în funcție de preferințele personale. De asemenea, există un stoc limitat de G-uri Indomitable care va vedea lumina zilei (asta numai dacă posesorii nu le vor ține înlănțuite în vreo peșteră întunecată, care ar avea sens avînd în vedere că mașina arată de parcă ar vrea să te înjunghie fatal cu prima ocazie când nu ești atent), așa că fii pe fază, dacă visezi la vreun design unic pentru mașina ta G 63 AMG.

Comentati?

Your email address will not be published.