smart Autokonexion este tuningul dus un (mic) pas prea departe

,
2.45K 0

Nu este Photoshop. Și chiar dacă ar fi, ar fi unul foarte, foarte prost. Dar, din păcate, nu este. Și acesta, dragi prieteni – ți-l arătăm ca să te punem în gardă și să fugi cât mai departe posibil – este smart Fortwo făcut de Autokonexion.

Aparent, cineva i-a aruncat o privire smart-ului Fortwo și s-a gândit “hmm… mașina asta nu e destul de pătrățoasă”. Apoi a întors vinovatul pe toate părțile și s-a hotărât să-l crească puțin în lățime, ca să arate ca un cub perfect.

Nicio problemă. Au mărit ecartamentul, au aruncat pe el niște elemente dintr-un body kit (care – spun ei – ar fi din fibră de carbon) pentru a acoperi gaura proaspăt creată și, cât ai bate din palme, ai în fața ochilor aproape doi metri cubi de… mașină.

Autokonexion oferă acest body kit pentru lăbărțare tuturor proprietarilor precedentei generații smart Fortwo, care caută moduri de a-și face mașina să arate cât mai ridicol posibil. Poți să-l cumperi și, dacă nu aveți posibilitatea să-l ridici de la sediul companiei din California, cei de acolo ar fi mai mult decât fericiți să ți-l livreze oriunde în lume. Probabil pentru ca tot mai mulți oameni să aibă vieți mai frumoase, râzând de fiecare dată când văd mașinuța asta caraghioasă pe stradă. Prețul este de 3.200 de dolari pentru versiunea standard și de 4.500 de dolari pentru versiunea din fibră de carbon.

autokonexion-mercedesblog.com-4

Arată ca o mașină sport care se privește în labirintul oglinzilor din parcul de distracții. Prezintă toate elementele unei mașini sport, doar că arată tare nepotrivit îngrămădite într-un spațiu atât de strâmt. Dacă Bugatti Veyron ar avea un frate pitic, probabil că așa ar arăta.

Dar există un smart căruia i s-a aplicat kit-ul Autokonexion, dar de care nimeni nu va îndrăzni să râdă. Îi aparține directorului executiv al companiei, Mike Burlas, și se zvonește că ar reuși să țină 300 CP sub capotă. Vreau să spun… sub podeaua portbagajului.

autokonexion-mercedesblog.com-10

Dar asta nu e ceva ce poți cumpăra împreună cu body kit-ul din poze și, dacă mă întrebi pe mine, eu zic că e un lucru bun. Imaginează-ți că ai aștepta liniștiți la semafor să se facă verde, văzîndu-ți de treaba ta într-un Golf GTI și fiind provocat la o liniuță de o chestie care arată așa. Și imaginează-ți că ai mai și pierde. Au fost oameni care și-au pus capăt zilelor din motive mult mai puțin importante.

Comentati?

Your email address will not be published.