Viitorul conform conceptului Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion

,
1.8K 0

Acest videoclip destul de scurt care prezintă în rolul principal conceptul Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion este ca o versiune comprimată a unei cărți SF. Nu admirăm o simplă mașină, ci o întreagă viziune despre viitor.

Fie că ne place sau nu, generația noastră va fi martora unora dintre cele mai mari schimbări de până acum în ceea ce priveşte felul în care ne trăim vieţile. E drept, cei născuți la începutul secolului trecut au văzut prima (şi singura) aselenizare, inventarea computerului șj așa mai departe, dar sunt convins că în următorii ani și noi vom avea parte de lucruri spectaculoase.

Chiar dacă aparent lucrurile nu se mișcă la fel de repede pe cât ne-am fi așteptat noi, acest lucru este cauzat doar de nerăbdarea noastră. De fapt, nu trece o zi fără vreo descoperire majoră în tehnologie, dar este practic imposibil să ții seama de toate.

Acestea fiind spuse, este greu să plasezi acțiunea din videoclipul de prezentare a conceptului Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion într-o anume perioadă de timp. Anumite lucruri prezentate ar putea fi la distanță de câteva decenii de noi, în timp ce mașinile autonome sunt ținute pe loc din cauza reglementărilor legale.

Viitorul în viziunea celor de la Mercedes-Benz pare foarte bine structurat, ceea ce n-ar trebui să surprindă deloc având în vedere faptul că Mercedes-Benz este o companie germană… Totul pare programat în cel mai mic detaliu, iar lumea în tot ansamblul ei este, de fapt, o coregrafie perfectă.

Este cadrul perfect pentru conceptul Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion, o mașină care pare mai degrabă un asistent personal, decât un mijloc de transport din punctul A în punctul B. Toți senzorii sunt perfect sincronizați, mașina știe unde să te ducă, este la curent cu agenda pe ziua respectivă și face tot posibilul ca tu să ai o zi cât mai plăcută.

Mai mult decât atât, se folosește de laser pentru a proiecta o trecere de pietoni virtuală pe asfalt, semnalizându-le pietonilor că pot traversa în siguranță, ori le transmite celorlalți participanți la trafic momentul când mașina intenționează să parcheze, proiectând litera „P”, general acceptată ca simbol pentru parcare. Iar asta e doar ceea ce se vede în videoclipul ăsta.

Faptul că mașina este în totalitate autonomă înseamnă că te poate duce unde ai treabă, iar apoi ea se va parca singură, economisind atât timp, cât și energie.

Încă suntem ancorați în prezent și ne este destul de greu să ne dăm seama dacă acesta este viitorul pe care ni-l dorim, dar un lucru este cert: să bei fără să fie nevoie să iei un taxi după? Sună prea bine ca să fie adevărat.

.

 

Comentati?

Your email address will not be published.