Prea mult alb pentru un Brabus?

,
3.49K 0

Fă-te comod pentru că urmează o scurtă lecție de istorie.

Brabus este o companie germană fondată în 1977 în Bottrop, un oraș din vestita regiune Ruhr a Germaniei. Klaus Brackman și Bodo Buschmann sunt cei doi oameni care au fondat compania. Citindu-le numele, ai toate informațiile pentru a-ți da seama cum s-a ajuns la denumirea companiei. Dacă domnul Buschmann ar fi insistat ca numele lui să apară primul, dând din picior și urlând că „nu se mai joacă”, acum probabil am fi vorbit despre mașini Busbra…

Vezi? V-am zis că va fi o poveste scurtă.

brabus-MercedesBlog.com-4

În prezent, compania lor modifică Mercedesuri și este cunoscută în întreaga lume drept acel tuner care face mașini gata oricând să te ucidă în clipa în care ai lăsat garda jos.  De asemenea, cei de la Brabus oferă și servicii specializate de restaurare a mașinilor clasice și cine știe ce altceva se mai ascunde prin halele lor.

Acestea fiind zise, trebuie să menționăm și afinitatea brandului pentru culoarea neagră, la un nivel care l-ar face gelos până și pe Johnny Cash.

Probabil ai remarcat deja faptul că acest Brabus G-Class nu este negru, ci chiar opusul. Nu e și opusul lui Brabus, însă, pentru că sub capotă se ascunde un motor V8 de 5.4 litri cu nu mai puțin de 700 CP. Ca să-ți faci o idee, voluminosul G-Class poate accelera până la 100 km/h în doar 4.9 secunde și poate atinge 240 km/h. Viteza maximă poate că nu te lasă mut de uimire, dar uită-te puțin la forma mașinii: Un Brabus G cu o viteză mai mare ar fi lăsat în urma sa un mic uragan.

Dacă la exterior, mașina este de un alb impecabil, interiorul este în totalitate roșu. Aceeași calitate, dar sângeriul din abundență ți-ar putea scoate pe ochi o substanțe de culoare asemănătoare. E ca și cum ai fi în interiorul unei rodii. Dar atâta timp cât clientul este mulțumit, la fel este și Brabus.

brabus-MercedesBlog.com-2

Când vine vorba de tuning, Brabus are trei modalități diferite de a face afaceri: fie cumpără o mașină de la Mercedes-AMG, o tunează după cum consideră de cuviință și o vinde celui care scoate cel mai repede portofelul din buzunar; cea de-a doua modalitate seamănă foarte mult cu prima, doar că de această dată clientul comandă un model anume (trebuie neapărat să fie din gama actuală AMG) și are niște cerințe specifice; în final, dacă deții deja un model Mercedes-Benz și vrei să fie tunat de către cei de la Brabus, îl poți aduce, fără să uiți instrucțiunile și cecul.

Acest G-Class este produsul uneia dintre cele două situații din urmă, lucru ce poate justifica vopseaua albă și… nu, interioare dubioase au mai făcut cei de la Brabus și înainte. Dar chiar și așa, îi iubim în continuare.

Comentati?

Your email address will not be published.