Furtună în deșert: Mercedes G63 AMG 6×6

,
1.69K 0

O camilă este un mijloc de transport rapid cu tracțiune 4×4. Dacă nu ați urmărit niciodată o cursă de cămile, va trebui să ne credeți pe cuvânt. Dar un G63 AMG 6×6 fuge mai bine decât o cămilă în deșert.

Un personaj bogat din Oman pe nume Amit și-a invitat amicul englez în ceea ce urma să fie aventura vieții pentru oaspetele său. Și deși are garajul plin de super bolizi ca Ferrari, Lamborghini, SLS AMG, niciunul nu era suficient de bun pentru deșert cum este Mercedes G63 AMG 6×6!

G63 AMG 6x6 8

Au mers pe autostradă până la Jabal Akhdar, parte a lanțului muntos Al Hajar, un drum care oferă priveliști uluitoare cu sate de sute de ani și văi și mai bătrâne, în timp ce urcă pante abrupte. Dar mașina lor G63 AMG 6×6, cu un motor de 6,3 litri reconfigurat, își face bine treaba.

Mergînd tot mai sus, vremea devine schimbătoare. Autorul englez a mai văzut ploaie la viața lui. Și asta chiar foarte des. Dar Amit începe să se entuziasmeze la gândul că ar putea ploua în deșertul arab.

G63 AMG 6x6 7

După un popas scurt, călătorii pornesc din nou. Dihania 6×6 începe să se prăfuiască după atâția kilometri, dar este încă departe de ce o așteaptă. Pentru o priveliște neprețuită, ei decid să urce la 2240 de metri. Privind apusul, se simt de parcă ar fi în al nouălea cer.

Când indicatoarele de pe margine îi avertizează cu mesajul PERCIOL, aventurierii devin nerăbdători. Asta au așteptat toată ziua. Să conducă noaptea pe drumul spre Muscat. Dar încă se află pe drum!

G63 AMG 6x6 28

În cea de-a treia zi, drumul îi duce către Wahiba Sands, o tabără în deșert unde plănuiesc să înnopteze.

La marginea deșertului, se opresc pentru a depresuriza anvelopele și pentru a activa modul Sand, dar și pentru a-și trage sufletul înainte de a începe să exploreze un teritoriu încă neexploatat de nimeni. Poate doar de alte vehicule off-road și de câteva cămile.

Și aici începe nebunia: ruta prin deșert către tabără străbate dune înalte, iar G63 AMG 6×6 urcă pantele verticale, apoi coboară în văi în timp ce, dincolo de parbriz, călătorii văd doar nisip.

G63 AMG 6x6 23

Cele șase roți sapă șanțuri adânci în nisipul roșiatic al locurilor abandonate, acolo unde nimic nu supraviețuiește. În zilele de vară, temperaturile depășesc lejer 50 de grade Celsius. În deșert, un teritoriu al nimănui, nu se aude decât motorul V8 al bestiei Mercedes.

Călătorii ajung în siguranță, dar un pic amețiți de parcursul ca de rollercoaster prin deșert. În tabără, G63 AMG 6×6 devine steaua deșertului.

G63 AMG 6x6 20

 

Pentru și mai multe fotografii spectaculoase, vă invităm pe site-ul GFWilliams.

Comentati?

Your email address will not be published.