VIDEO. Acest Mercedes-Benz 280 este o mașină a timpului

Mercedes-Benz 280
,
1.39K 0

Petrolicious a publicat un nou videoclip, de data aceasta dedicat unui model Mercedes-Benz 280, o apariție mai degrabă nostalgică alături de propietarul său pasionat, Bernard Bredehom.

Cei de la Mercedes-Benz au fost întotdeauna de părere că un obiect nu poate fi frumos fără a fi funcțional. Așa a luat naștere modelul Mercedes-Benz 280 W114/115, din nevoia de progres și de a lăsa în urmă era motoarelor cu putere scăzută, simultan cu introducerea noului propulsor M110.

Această nouă generație a fost lansată în 1968 și designul său mai degrabă ciudat este semnat de designerul Paul Bracq. Cu toate acestea, vedetea acestui videoclip este un Mercedes-Benz 280S/8 (W114) din 1972, o capsulă a timpului care ne duce direct către copilăria lui Bernard Bredehorn.

Bunicii săi, care trăiau într-o zonă destul de îndepărtată, dețineau un model W116 280SE (predecesorului actualului Sonderklasse), pentru care Bernard a depus eforturi mari pentru a-l restaura.

Mașina a zăcut pentru mult timp în garajul unui prieten, aștâptând momentul restaurării, iar Bredehorn o vedea doar când se întorcea acasă, în timpul vacanțelor. De fiecare dată când se întorcea, trebuia să o dezgroape din mormanele de gunoaie sub care zăcea neglijat modelul Mercedes-Benz 280.

În cele din urmă a dezmembrat mașina și a reușit să o facă din nou funcțională, deși totul s-a transformat într-o cursă nebună, din cauza apropierii iernii și a nașterii copilului său. Întreaga poveste în videoclipul de mai jos:

Comentati?

Your email address will not be published.