Eco în Berlin cu Mercedes-Benz C 350 e

,
1.48K 0

Puneți-vă centurile de siguranță. Pornim într-o călătorie eco prin Berlin, într-un oraș deja sufocat de localnici, turiști și mașini. Dar Mercedes-Benz C 350 e ajută metropola germană să respire. Poate că este încă prea devreme să ne luăm adio de la motoarele pe combustie, dar C-ul hybrid reprezintă o punte tehnologică spre rularea fără emisii din viitorul apropiat.

Mercedes-Benz s-a pregătit deja pentru a se supune legislației europene stricte care intră în vigoare anul viitor. Producătorul auto german a demarat pregătirile încă din 2014, atunci când a trimis pe piață primul model cu tehnologie plug-in hybrid. Un an mai târziu, i-au urmat și altele, pentru ca anul viitor, nu mai puțin de nouă vehicule cu acest sistem de propulsie inovator să ajungă în show-room-uri.

Mercedes-Benz C 350 e (5)

Sistemul de propulsie al limuzinei plug-in hybrid asigură o rulare în modul electric de aproximativ 30 de kilometri, chiar și în orașele ultra-aglomerate cum este Berlinul, cu numeroasele sale semafoare nesincronizate. Ne sună familiar, nu-i așa? Este suficient pentru cei mai mulți dintre angajați ca să ajungă de acasă la birou și înapoi. Mercedes-Benz C 350 e (2)Conform studiilor derulate de Biroul Federal de Statistică din Germania, aproximativ 49% dintre angajați locuiesc la mai puțin de 10 kilometri de locul de muncă, 27% la mai puțin de 25 de kilometri și doar 17% la peste 25 de kilometri.

La o primă vedere, pare aproape imposibil să deosebești un C convențional de o versiune plug-in. Totuși, cea mai evidentă dovadă este prezența literei “e” de la “electric”. Capacul discret pentru conectarea la priză, aflat în partea din spate, dar și accesoriile de culoare albastră sunt, de asemenea, elemente de identificare vizuală a limuzinei eco.

Un motor de 2 litri cu 4 cilindri se adăpostește sub capota Clasei C plug-in hybrid. Îi ține companie un motor electric. Împreună, cele două unități propulsează mașina până la o viteză maximă de 250 km/h și o ajută să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 5,9 secunde.

Consumul este cotat în jurul valorilor de 2,4-2,1 l/100 km, în timp ce emisiile sunt estimate la 55-48 g/km.

Mercedes-Benz C 350 e (4)

Amplasată deasupra punții spate, bateria de 6,4 kWh, produsă de companie la uzina din Kamenz, Saxonia, are nevoie de două ore pentru a se încărca, în condiții ideale. Un mesaj vizual care anunță încărcarea completă îl informează pe șofer că poate începe călătoria. Vehiculul pornește automat în modul Eco și trece la celelalte, în funcție de modul ales și de starea bateriei. Tranziția se face atât de armonios, încât nici șoferul, nici pasagerii nu o simt.

Automobilul poate rămâne în modul electric până la o viteză de 130 km/h, când intervine automat motorul pe combustie.

Comentati?

Your email address will not be published.