Un nou rival de peste ocean pentru Mercedes-Benz: Lincoln Continental

,
1.99K 0

Brandul american se pregătește pentru lansarea oficială a viitorului său sedan, odată cu dezvăluirea oficială a conceptului la Salonul Auto de la New York. Lansarea va marca renașterea numelui Continental și promite să uimească publicul cu designul său îndrăzneț și calitatea premium.

Brandul Lincoln a pierdut teren în ultimii ani din cauza unor modele mai puțin inspirate care au avut prea puțin succes, atât în afara Statelor Unite, cât și pe teritoriul țării. Volumul vânzărilor scădea cu fiecare an, așadar a devenit evident faptul că ceva trebuia făcut.

Decizia managementului de a reînvia numele Continental s-a dovedit a fi una foarte inspirată, de vreme ce oamenii implicați în proiectul propriu-zis au simțit deodată nevoia să depună mai multe eforturi pentru a se ridica la nivelul impus de greutatea numelui. „Atunci când a fost menționat numele, au fost resetate așteptările și standardele pe care trebuie să le atingem,” a spus David Woodhouse, șeful de design care s-a alăturat brandului Lincoln în urmă cu doi ani, această fiind prima lui mașină la care a lucrat de la început.

Mașina arată destul de interesant, chiar dacă nu este greu să nu observi o oarecare asemănare cu anumite modele Audi și puțină inspirație de la Jaguar. Principalul punct de interes al designului exterior este noua grilă frontală, care renunță la vechiul aspect despărțit în două, în favoarea unei grile trapezoidale. Dacă nu ești alergic la crom, eu aș zice că arată destul de bine.

lincoln-continental-mercedesblog.com-15

Noul Lincoln Continental va folosi un motor V6 de 3.0 litri EcoBoost dezvoltat special pentru acest model, dar momentan nu există niciun fel de informații despre platforma care va fi folosită sau dacă va avea tracțiune față sau spate.

Conceptul pune accentul pe faptul că locurile din spate vor primi cel puțin la fel de multă atenție ca cele două din față, cu scaune ajustabile în 30 de direcții, covorașe groase din lână, tapițerie din piele cu inserții de alcantara și satin, suport pentru cu răcire pentru o sticlă de șampanie și o consolă centrală din crom care poate susține o tabletă în poziție verticală. Scopul este să rivalizeze cu alți producători de mașini premium din piețe precum China, Rusia, dar și Statele Unite sau poate chiar și Europa, dar într-o măsură mult mai mică.

lincoln-continental-mercedesblog.com-8

Noul Lincoln Continental va fi lansat anul viitor, iar cei implicați în producerea modelului sunt de părere că va semăna foarte mult cu acest concept pe care îl puteți admira în imaginile de mai sus. Dacă așa vor sta lucrurile, atunci ne face plăcere să urăm bun venit unei noi mașini interesante cu o lungă istorie în spate, gândită acum special pentru cei ce vor să călătorească în confort absolut.

Comentati?

Your email address will not be published.