Vision Mercedes-Maybach 6 – Șase metri de lux retro-modern

Mercedes-Maybach
,
2.21K 0

Compania de la Stuttgart a revigorat gama Maybach în 2015, iar acum trece la nivelul următor, dezvăluind conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 la Pebble Beach. Este un super coupe pregătit să se ia la trântă cu Rolls Royce în arena ultra luxurlui. Sunt aproape șase metri de design uluitor, care aduce elementele coupe-urilor “aero” din anii ’40 în secolul 21. Coupe-ul Maybach vine cu portiere gullwing și cu un tren de rulare electric.

Industria auto a rămas fără replică și a privit uluită atunci când Mercedes-Benz a dezvăluit conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 la Concursul Eleganței. Faruri ultra subțiri, oglinzi incredibil de înguste (oare forma aceea este legală?), o capotă interminabilă, aripi proeminente și un acoperiș abrupt sunt doar câteva dintre elementele care alcătuiesc conceptul de pe care compania a tras prelata în California.

“Acest concept întruchipează o imagine redusă, tehnologizată”, spune șeful departamentului de Design de la Daimler, Gordon Wagener, arătînd cu mândrie către coupe-ul de aproape 6 metri.

Lamelele verticale ale grilei uriașe, partea posterioară specifică ambarcațiunilor și luneta secționată în două fac conceptul să arate de parcă ar avea o coloană vertebrală și îi garantează imaginea unei veritabile bestii.

Mercedes-Maybach-Vision-6-5

Mercedes-Benz a echipat acest concept cu un tren de rulare electric, capabil să dezvolte 750 CP și să asigure o autonomie de 320 km, grație bateriei litiu-ion de 80 kW, amplasată sub podea, și a celor patru motoare compacte care acționează fiecare dintre cele patru roți. Toate acestea ar trebui să facă mașina cu jante gigant de 24 de inchi, să sprinteze de la 0 la 100 km/h în aproximativ 4 secunde. Concept car-ul atinge o viteză maximă limitată electronic de 250 km/h.

Mercedes-Maybach-Vision-6-6-768x432@2xȘefii de la Mercedes susțin că bateria se poate încărca pentru o autonomie de 100 km în doar cinci minute, atunci când este alimentată de cel mai puternic sistem de încărcare. Mașina vine cu abilități de rulare autonomă, dar reprezentanții Mercedes-Benz susțin că celor aflați la bordul ei nu li se va refuza plăcerea de a conduce o asemenea mașinărie.

“Trebuie să conduci tu însuți această mașină”, le-a spus spune Gorden Wagener de la Daimler AG celor care au luat parte la evenimentul în cadrul căruia a fost lansat coupe-ul Maybach. “Acesta este genul de mașină pe care le-o lași moștenire urmașilor tăi, ca un aparat foto Leica sau un ceas cronograf. Oferim senzații plăcute la volan de 130 de ani și asta va continua cel puțin încă 130 de ani de acum încolo.”

Jurnaliștii prezenți la eveniment nu au avut permisiunea de a ridica portierele gullwing, dar fotografiile oficiale arată un interior ultra tehnologizat, cu benzi luminoase și finisaje din sticlă. Parbrizul joacă rolul unui display transparent, pe care sunt proiectate informații relevante referitoare la rulare. Informațiile pot fi controlate prin intermediul gesturilor.

Vision Mercedes-Maybach 6

Ba mai mult, la bordul conceptului se află senzori care monitorizează funcțiile vitale ale ocupanților și care pot decide temperatura scaunelor. Senzorii pot identifica și culoarea hainelor celor aflați la bord și pot declanșa efecte luminoase în funcție de presupusa stare emoțională a acestora.

Va ajunge vreodată acest concept pe piață? Creația statuară pare a fi o perspectivă tentantă pentru înfățișarea unui viitor coupe Maybach, dar și o avanpremieră a modului în care vor arăta vehiculele super luxoase de la Mercedes peste un deceniu.

Comentati?

Your email address will not be published.